Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από τη νησίδα

ΛΗΜΝΟΣ: Συνολικά 91 μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.
Μάλιστα μια γυναίκα από την ομάδα 20 ατόμων κατέρρευσε, αφού έχασε τις αισθήσεις της από την πολυήμερη ταλαιπωρία, όπως και ένα παδί στην αγκαλιά της μητέρας του αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Μέλη του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενώ στο κέντρο υποδοχής θα υπάρχει και ασθενοφόρο αν κριθεί ότι κάποιος θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ.
Επίσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Frontex και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα. Όλοι οι μετανάσταστες που βρίσκονται επί τέσσερις ημέρες στην περιοχή είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης
Νωρίτερα, σε ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμιζόταν ότι οι «ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα», και ότι έχει ενημερωθεί η τουρκική κυβέρνηση για «την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά:
«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».
Οι παράτυποι μετανάστες όπως ενημερώνει και η ελληνική κυβερνηση, έχουν πλέον περάσει σε ελληνικό έδαφος. Για τη διάσωσή τους έχει σπεύσει η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ.
cnn
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..