Έξαρση…. γαλάζιας σημαίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:

Έπαρση… Γαλάζιας Σημαίας από προχθές στις 17 από φέτος συνολικά βραβευμένες με το σύμβολο ποιότητας παραλίες της Δυτικής Λέσβου, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Με τον σχετικό εξοπλισμό να έχει παραληφθεί από τις αρχές Ιούλη κι αφού προηγήθηκε στις 24/5 η επίσημη Ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που διατηρούσε τις Γαλάζιες Σημαίες σε 11 ακτές και πρόσθετε στο πρόγραμμα επιπλέον έξι (6) νέες στο Δήμο, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, μαζί με στελέχη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και κατά τόπους Προέδρους Κοινοτήτων, έδωσαν το παρόν κατά την τυπική εγκατάσταση των συμβόλων ποιότητας.
«Ξεκινήσαμε με οκτώ παραλίες πριν από 4,5 χρόνια και φτάσαμε σήμερα στις 17 που διαθέτουν την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας κάνοντας το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τον κατεξοχήν τουριστικό μας Δήμο και φυσικά συνεχίζουμε με επιπλέον διεκδικήσεις», δήλωσε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος για την εξέλιξη αυτή, με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη να καλεί από τη μεριά της τους δημότες να προστατεύσουν και να σεβαστούν πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι της παραλίες.
«Τονίζω ξανά πως το πιο δύσκολο πάντα για τους Δήμους είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν τις Γαλάζιες Σημαίες κάθε χρόνο και εμείς όχι μόνο το καταφέρνουμε από την αρχή της θητείας μας, αλλά κάθε χρονιά προσθέτουμε και νέες. Μαζί με τους Προέδρους των κοινοτήτων και τους υπαλλήλους του Δήμου μας σήμερα ανεβάζουμε στις έξι νέες ακτές μας τη Γαλάζια Σημαία και καλούμε όλο τον κόσμο, τους δημότες και τους επισκέπτες μας να σεβαστούμε, να υποδείξουμε τα τυχόν προβλήματα μέσα στη σεζόν και να προστατεύσουμε τις βραβευμένες αλλά και όλες τις ακτές του Δήμου μας». 
Οι 11 + 6 Γαλάζιες Σημαίες:
Άναξος
Βατερά
Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι
Κάγια
Μόλυβος
Νυφίδα
Πέτρα
Σκ. Ερεσού
Σκ. Καλλονής
Σκ. Πολιχνίτου
Μεντούσι Παρακοίλων
Ταβάρι
Σίγρι
Βαθύ Κριτήρι
Γαβαθάς
Τσόνια
Καλό Λιμάνι
Απολαύστε γαλάζιο…στη gallery φωτογραφιών

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]