Φαρμακονήσι: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφος του λιμενικού μας – Έπεσαν προειδοποιητικές βολές

ΚΩΣ:
Σε απόσταση αναπνοής από το Φαρμακονήσι βρέθηκαν σήμερα τα τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη από τα οποία ξεκίνησε το νέο προκλητικό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο, από τουρκική ακταιωρό.

Βίντεο που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δείχνει τα τρία αλιευτικά να βρίσκονται μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Φαρμακονήσι.
Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν το λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση. Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Μάλιστα στης διάρκεια των επικίνδυνων αυτών ελιγμών, η πλώρη της τουρκικής ακταιωρού λίγο έλειψε να χτυπήσει την πρύμνη του ελληνικού σκάφους.
Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.
Οι μαρτυρίες
«Οι Τούρκοι ειδοποίησαν το δικό τους λιμενικό και ήρθε να διώξει το ελληνικό λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τούρκικο λιμενικό ήταν δυο μίλια, τουλάχιστον, δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεπέρασε και το Φαρμακονήσι και πήγαινε» ανέφερε στον ΣΚΑΪ αυτόπτης μάρτυρας.
Ο Τούρκος καπετάνιος άμεσα ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε στην πορεία του ελληνικού, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού πληρώματος.
«Τα τούρκικο λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το δικό μας ελληνικό, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα να τον βουλιάξει» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αυτόπτης μάρτυρας.

Latest..

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ : ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο επέκταση του προσήνεμου μόλου Όρμου Μαραθοκάμπου

ΣΑΜΟΣ: Απεντάχθηκε, τελικά, από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο «Επέκταση του προσήνεμου μόλου λιμένος Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου» τελικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων … [Read More...]

&.Δεν με βλέπει κανείς ας εγκαταλείψω τον σκύλο στην Αγ. Κυριακή Μυτιλήνης….&. Όμως ένα αυτόπτης μάρτυρας χάλασε τα σχέδια του

ΛΕΣΒΟΣ: Χτες (9/6/2023) το απογευμα στην Αγια Κυριακη Μυτιλήνης σταματησε ενα αγροτικό ΙΧ.Ο οδηγός κατέβηκε, έβγαλε ένα σκύλο που είχε στην καρότσα και… εξαφανίστηκε. Δεν … [Read More...]