Φιλαρμονική Δήμου Χίου: Προετοιμάζεται η 2η θερινή Ακαδημία – Αιτήσεις μέχρι 20/6 (βίντεο)

ΧΙΟΣ :

Για δεύτερη φορά θα διεξαχθεί φέτος από τις 13 έως τις 19 Ιουλίου 2024, η Θερινή Ακαδημία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και το Σύλλογο Φίλων της Φιλαρμονικής.
«Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση, η οποία θα διαρκέσει φέτος 7 ημέρες, από 5 που ήταν πέρυσι, γεμάτες με μαθήματα, σεμινάρια, ασκήσεις τεχνικής και αναπνοής… Μια ακαδημία με κλασσικά όργανα φιλαρμονικής, πνευστά και κρουστά», σημειώνει η αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου Ευγενία Βορριά.
Μαζί με το συνάδελφό της Χρήστο Καλούδη που είναι ο Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, μας υποδέχονται στον όμορφο χώρο της αίθουσας θεωρίας στην έδρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.
«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ακαδημία θα είχε αυτή την ανταπόκριση, ότι θα έχουμε αυτό το υψηλό διδακτικό προσωπικό και ότι θα μπορούσε να γίνει και 2η χρονιά», σημειώνει ο κ. Καλούδης, που κερκυραίος στην καταγωγή έχει στο… DNA του την έννοιας της Φιλαρμονικής.
Στόχος είναι και φέτος η Ακαδημία να προσελκύσει σπουδαστές όλων των επιπέδων, που μέσω της ιστοσελίδας της Ακαδημίας μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες. Αλλά και να κάνουν και εγγραφή μέχρι τις 20 Ιουνίου. (https://www.chiosphilharmonicacademy.gr).
Καταξιωμένοι καθηγητές και guests
«Δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά της Φιλαρμονικής, απευθύνεται σε οποιαδήποτε παιδί που ασχολείται με κάποιο από τα μουσικά όργανα που διδάσκονται. Μπορεί να πάρει μέρος, είτε σαν ακροατής είτε σαν ενεργός συμμετέχοντας», σημειώνει η κα Βορριά.
Βασικοί καθηγητές στην 2η Ακαδημία θα είναι οι:
Χαράλαμπος Βλάχος – σαξόφωνο, Ναταλία Γεράκη- φλάουτο, Χρύσα Γρένδα- συνοδεία πιάνου, Γεράσιμος Ιωαννίδης- τρομπέτα, Χρήστος Καλούδης- γαλλικό κόρνο, Σταύρος Κλαβανίδης- τρομπόνι, Μάριος Μουζακίτης- ευρωπαϊκά κρουστά, ντραμς, Σάκης Μυρώνης- τούμπα, Κώστας Νίκας- τρομπέτα και Σπύρος Τζέκος- κλαρινέτο.
Όπως και πέρυσι, που έγινε αρχή με τους Canadians Brass έτσι και φέτος καλεσμένοι θα είναι 5 καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα guests στη θερινή ακαδημία θα είναι οι: Matvey Demin (φλάουτο), Antonio Capolupo (κλαρινέτο), Dariusz Mikulski (γαλλικό κόρνο), Frits Damrow (τρομπέτα) και Sven Pollkotter (ευρωπαϊκά κρουστά- Drum Set). Oλοι τους καθηγητές σε μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, με τεράστια διδακτική εμπειρία σε μουσικές ακαδημίες.
«Μέσα σε 5-6 μέρες δεν μαθαίνεις τη μουσική, όμως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο αυτό που θα γίνει. Και αυτό μένει χαραγμένο μέσα σου, σού δίνει βήμα για να δεις εντελώς διαφορετικά τη μουσική», σημειώνει ο Σπύρος Καλούδης.
«Και φέτος, νομίζουμε, ότι θα είναι πετυχημένη η Ακαδημία και θα φύγουν όλοι με τις καλύτερες αναμνήσεις και σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι αλλά και σε ότι αφορά την φιλοξενία», συνεχίζει, εκθειάζοντας τη Χιώτικη φιλοξενία.
Τα μαθήματα θα γίνουν στο Μουσικό Σχολείου Χίου όπου η διευθύντρια της Φιλαρμονικής Ευγενία Βορριά, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του Μουσικού για παραχώρηση αυτή.
Οι συναυλίες θα γίνουν στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο. Το καλωσόρισμα θα γίνει με μια συναυλία από τους καθηγητές που θα διδάξουν, ενώ στις 18 Ιουλίου θα έχουμε ένα ρεσιτάλ από τους 5 επίσημους καλεσμένους στην 2η Ακαδημία. Η συναυλία λήξης θα γίνει στη Βολισσό, 19 Ιουλίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]