Φίλοι Μονοπατιών Χίου: Πολιτιστικός περίπατος (8/12) για την Ημέρα Βουνού

ΧΙΟΣ :

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Βουνού (11/12), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλοι Μονοπατιών Χίου πολιτιστικό περίπατο, για ενήλικες και παιδιά, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024 (ώρα 10.30 π.μ.), με σημείο συνάντησης το Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ζωτικό ρόλο των ορεινών όγκων για τον άνθρωπο.
Θα παρατηρήσουν τη μορφολογία του αγροτικού τοπίου όπως φαίνεται από το μπαλκόνι του Μουσείου και θα μάθουν την ιστορία των εγκαταλειμμένων αλωνιών που θα συναντήσουν στη διαδρομή.
Στη συνέχεια, οι περιπατητές, θα κατευθυνθούν στη διασταύρωση της εισόδου του χωριού Πυργί, όπου και θα ξεκινήσει ο περίπατος.
Η διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι 5 χλμ, κυκλική και χαρακτηρίζεται εύκολη.
Στον περίπατο θα βρίσκονται και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου για να αποτυπώσουν την ομορφιά του τοπίου με τα διάσπαρτα αλώνια ανάμεσα στα μαστιχοχώραφα.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό τους (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, αδιάβροχο κ.λπ.).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαστίχας Χίου, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Latest..

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ 1,2% ΕΤΟΥΣ 2023 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ, ΚΑΜΠΙΩΝ, ΚΕΡΑΜΟΥ, ΜΕΛΑΝΙΟΥΣ, ΜΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΩΝ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με το άρθρο 4 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/86389/2479 (ΦΕΚ Β’ 4844/22.08.2024), όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/112971/3489 (ΦΕΚ Β’ … [Read More...]

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

ΧΙΟΣ : Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Λέσβου που στεγάζονται στην Παγανή πραγματοποιήθηκαν σημερα από τον Υφυπουργό  Μεταφορών και Υποδομών Βασίλη … [Read More...]

Ένα κόσμημα για την Περιφέρεια: Τα νέα γραφεία της Δ/νσης Συγκοινωνιών στην Παγανή αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου

ΛΕΣΒΟΣ: Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Λέσβου που στεγάζονται στην Παγανή πραγματοποιήθηκαν σημερα από τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Βασίλη … [Read More...]