Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: Δεν πάει άλλο με τις φόλες- Διαμαρτυρία στην Εισαγγελία (10/3)

ΧΙΟΣ :

Τον τελευταίο καιρό, σε όλο και περισσότερες περιοχές του νησιού μας δηλητηριάζονται ζώα από φόλες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου.
Σε Μέγα Λιμνιώνα, Νεοχώρι, Λιλικά, Άγιο Ιάκωβο (χώρος στάθμευσης “Εύοδος”), Νένητα και αλλού έχουν δηλητηριαστεί περισσότερα από 20 ζώα από τον Ιούλιο του 2022 έως και σήμερα, από φόλες, σημειώνει ο Σύλλογος και τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μείνει απαθής στα εγκλήματα που συμβαίνουν ενάντια στα ζώα.
Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: Δεν πάει άλλο με τις φόλες
Ετσι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου καλεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, όλους τους κατοίκους του νησιού να παραστούν σε διαμαρτυρία, η οποία θα γίνει έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, με σκοπό παράλληλα την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατ’ αγνώστων ώστε να ξεκινήσει έρευνα μήπως και εντοπιστούν οι δολοφόνοι!
“Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο (συνήθως αδέσποτο) με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό, επειδή μπορεί να μην έχει φάει για μέρες, την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο”, περιγράφει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος τον επώδυνο θάνατο που γνωρίζουν πολλοί τετράποδοι φίλοι μας.
“Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 10 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000 έως 50.000 ευρώ), σημειώνει ο Σύλλογος.
Κλείνει δε την ανακοίνωση, με θερμές ευχαριστίες στον κ. Στέλιο Τριανταφυλλίδη, ως ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος ανέλαβε το κόστος για τη μήνυση και στηρίζει θερμά τον αγώνα των Φιλοζωικών Σωματείων του νησιού!

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – &.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ&.

ΧΙΟΣ : Τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών … [Read More...]