Φωτιές και στίχοι, σαντούρια και χορός στην Αγιάσο!

ΛΕΣΒΟΣ:

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2023, το απόγευμα, στην κατάμεστη από ντόπιο και ξένο κόσμο Πλατεία Αγοράς Αγιάσου, ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» αναβίωσε τα λαογραφικά έθιμα Άγιστρο (Κάψαλα) και Κλήδονα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα Μιχάλη Κάναρο, αείμνηστο ιεροφάντη των λαϊκών δρωμένων.Άναψαν οι φωτιές τ’ Αι Γιαννιού και εκφωνήθηκαν επίκαιροι στίχοι των Δημήτρη Τζανή, Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή και Παναγιώτη Κορομηλά, από τους Δημήτρη Π. Κορομηλά και Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή. Αξιοσημείωτη πρωτοτυπία η αντικατάσταση του παραδοσιακού κουβά του κλήδονα από μια …κάλπη, μέσα από την οποία έβγαιναν τα συμβολικά αντικείμενα (ριζικά) που σχολίαζαν τις πρόσφατες εκλογές.
Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου έπαιξαν παραδοσιακούς λεσβιακούς και μικρασιάτικους σκοπούς (μουσικοδιδάσκαλος ο Κώστας Ζαφειρίου).
Χόρεψαν τα Χορευτικά Τμήματα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» (χοροδιδάσκαλος ο Θύμιος Σαραντίδης).
Ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί για τη συνεργασία το Αναγνωστήριο Αγιάσου, τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος», τον κοινωνικό φορέα Visit Agiasos και την Κοινότητα Αγιάσου. Επίσης τους χορηγούς Γιάννη Ορφανό, Café-Snack Bar KISMET, Κατερίνα Γούναρη, Ταβέρνα ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΙ,  Αναψυκτήριο ΡΟΥΓΚΕΛΗ, Παραδοσιακό καφενείο ΚΑΦΕΝΤΑΡΙΑ, καθώς και όλο τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την πολυπληθή παρουσία του.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες :

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]