Φωτορεπορτάζ από τη μοναδική, ξεχωριστή και κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την παρουσία πολύ κόσμου και αρκετών επισκεπτών του νησιού πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2023 η περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο με τον ξεχωριστό μοναδικό ,κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.
Πριν την περιφορά των Επιταφίων τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, σε όλους τους Ιερούς ναούς του νησιού.
Δείτε φωτογραφίες από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού από την Ακολουθία. Να σημειώσουμε ότι την ακολουθία στον μητροπολιτικό Ιερό ναό ,εκτός από τις Τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τους ενορίτες-τισσες και επισκέπτες παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του νέου πολιτικού κόμματος “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ” Ανδρέας Λοβέρδος, ο τέως Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και πολιτευτής της ΝΔ Αντώνιος Γιαννικουρής, η πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου και πολιτεύτρια της ΝΔ Κατερίνα Εμμανουήλ, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω και πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γαβαλά και η υποψήφια Ευρωβουλευτής Κατερίνα Βουρεξάκη,
Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ, ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο, με τις Αρχές ,τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, ξεκίνησε για τη ξεχωριστή θρησκευτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην παραλιακή με τη συμμετοχή όλων των Επιταφίων των Ενοριών της Πόθιας.
Ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού παρέμεινε στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Ηρώον απ’ όπου διήλθαν όλοι επιτάφιοι αντίστοιχων ενοριών της Πόθιας , Βοθυνών και Αρχαγγέλου.
-Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ι.ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
-Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ )
-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
-Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ & ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
-I.N ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
-Ι.ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ 
-Ι.ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΘΥΝΩΝ
-Ι.ΝΑΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Στην περιφορά του κάθε επιταφίου προπορευόταν η χορωδία,ψάλλοντας τα εγκώμια, ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες,ο κλήρος,οι μυροφόρες,τα εξαπτέρυγα ,πρόσκοποι και πιστοί που έψελναν καθ’όλη τη διάρκεια της περιφοράς.
Για μία ακόμη χρονιά όλες οι ενορίες παρουσίασαν λουλουδόλιστους επιταφίους,αλλά και στολισμένους με λαμπερά υφάσματα, που σήκωναν με καμάρι νεαροί ενορίτες,  εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη τους για τον σταυρωθέντα δι’ ημάς Χριστό ,ενώ οι χορωδίες προσπαθούσαν να ψάλλουν κάθε μία δυνατότερα για να ξεχωρίσει.
Η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στις ενορίες για τον ομορφότερο στολισμένο επιτάφιο ήταν και φέτος φανερή.
Η φωτογραφίες είναι με τη σειρά διέλευσης των Επιταφίων:
Σε επόμενη ανάρτηση μας video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με ρεπορτάζ από την ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού και τη μοναδική, ξεχωριστή και κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων των Ενοριών της Καλύμνου.
Επίσης ανάρτηση με δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ” Ανδρέα Λοβέρδου στο kalymnos-news.gr και για την επίσκεψη του στην Κάλυμνο.

Latest..