ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έσυραν χορούς από τη Θράκη ως τη Σάμο ο ΧΟΡ.Ο.Σ. & άλλοι 5 τοπικοί σύλλογοι!

ΣΑΜΟΣ: Τη μουσικοχορευτική παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών “Χορεύοντας από τη Θράκη ως τη Σάμο”, με τη συμμετοχή χορευτικών Ομάδων του καθώς και άλλων πέντε τοπικών συλλόγων, διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου, υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου.Πιο συγκεκριμένα, πήραν μέρος με χορούς από τη Θράκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Μικρά Ασία ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος Καρλοβάσου “Η Ρίβα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας “Η Ειρήνη”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ωκυρρόη η Σαμία” κι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.

Το αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου γέμισε με χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές και ήχους από τα παραδοσιακά τραγούδια, με τους χορευτές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην απόδοση των χορών της κάθε περιοχής.
Σύμφωνα με τον ΧΟΡ.Ο.Σ, “εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο έμεινε γεμάτο μέχρι τέλους, με το κοινό να χειροκροτεί αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση.

Δεν υπάρχουν λόγια για την υπέροχες παραδοσιακές ενδυμασίες της Θράκης που φόρεσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ από το βεστιάριο της Φιλάνθης Μπογέα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές και τους δασκάλους χορού Μάκη Ευαγγέλου, Ελένη Παντελούκα και Δημήτρη Κουσκούση, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης που συνέβαλαν στην επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Μαρία Παρουσίνα για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, την πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ Ευαγγελία (Λίτσα) Μαρκουλή για την αμέριστη υποστήριξη της, τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και όλους τους χορευτές και δασκάλους χορού που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την επιμέλεια σε ήχο και φως τον Βαγγέλη Βουργάνα, ο οποίος με τις ιδιαίτερες φωτιστικές τεχνοτροπίες μετέτρεψε τη σκηνή του θεάτρου σε μια μαγική εικόνα. Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο και τη Μαρία Βουργάνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
 

Ευχαριστούμε τον πατέρα Δημήτριο Λάνδρου που εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, την κα Άννη Ανδρεάδου, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συλλόγων του νησιού μας”.
Την παράσταση παρακολούθησαν ο χοροδιδάσκαλος Βασίλης Δημητριάδης και ο Ικαριώτης Νίκος Κούβαρης που συμμετείχαν στα δύο σεμινάρια παραδοσιακών χορών που είχαν υλοποιηθεί από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στον Ευάγγελο Λεμπέση για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, ενώ αναμνηστικά έλαβαν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι χοροδιδάσκαλοι που συμμετείχαν.
“Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου για τη φιλοξενία μας στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δέσποινα Κάιλα για την αμέριστη υποστήριξη της διοργάνωσης.
Ζήσαμε για μια ακόμα φορά όμορφες στιγμές παράδοσης και πολιτισμού με τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ΧΟΡ.Ο.Σ μας ενώνει” αναφέρει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην όμορφη αυτή παράσταση και τονίζει πως θα συνεχίσει να προσφέρει πολιτιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου και αυθεντικότητας της ελληνικής παράδοσης.
Φωτογραφίες: ΧΟΡ.Ο.Σ

Latest..