ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η απόκοσμη όψη της καταιγίδας στη Σάμο!

ΣΑΜΟΣ: “Σαν έναν εφήμερο πίνακα ζωγραφικής που επιμελήθηκε το ίδιο το σύμπαν, αυτή η καταιγίδα με καθήλωσε, χαμένο στις σκέψεις μου, καθώς προσπαθούσα να αποτυπώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγεία της”, γράφει ο Μανώλης Θράβαλος, ο γνωστός Σαμιώτης “κυνηγός” έντονων καιρικών φαινομένων.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έστησε “καρτέρι” στην κακοκαιρία και το αποτέλεσμα ήταν, άλλη μια φορά, μοναδικό:

“Ξέρετε, η φωτογραφία καιρού αποτελεί έναν βαθύ συνδυασμό τύχης και προνόησης, και αυτή τη φορά έτυχε να βρεθώ στο κατάλληλο σημείο, τη σωστή στιγμή, και να απολαύσω το απόκοσμο θέαμα από ένα από τα αγαπημένα μου σημεία για φωτογράφιση, τον δρόμο προς τη Ζωοδόχο Πηγή στην ανατολική Σάμο” περιγράφει ο ίδιος.
Όπως συμπληρώνει, “αυτή η καταιγίδα δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες. Είχε κάτι το απόκοσμο, το οποίο σε καθήλωνε πραγματικά! Πέρα από τις ασταμάτητες ηλεκτρικές εκκενώσεις και την απροσδόκητη, σχεδόν παντελή, απουσία μπουμπουνητών, είχε και ένα χαρακτηριστικό που προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί:
Ενώ ορισμένες αστραπές είχαν μωβ αποχρώσεις, άλλες χρωμάτιζαν τα καταιγιδοφόρα σύννεφα στο φάσμα του γαλαζοπράσινου. Ίσως να ήταν ο ισχυρός χαλαζοπυρήνας που έδωσε αυτή την πρασινωπή λάμψη σε μερικές από τις αστραπές. Ίσως το μικρότερο από το συνηθισμένο μήκος πολλών αστραπών και κατ’ επέκταση η μικρότερη ενέργειά τους να ήταν η αιτία που είχαν διαφορετικούς χρωματισμούς. Ίσως όμως και να ήταν κάτι πιο απόκοσμο…”.
 

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]