ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ:
Άσκηση πλήρους ανάπτυξης με την κωδική ονομασία “Σεισίχθων” διεξήχθη νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής από την Πυροσβεστική στη Σάμο, στο πλαίσιο διατήρησης και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Υπηρεσίας, καθώς και αξιολόγησης του επιπέδου συνεργασίας με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.
Αντικείμενό της ήταν η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες εκδηλώθηκαν στον δήμο Ανατολικής Σάμου εξαιτίας “ισχυρής σεισμικής δόνησης” πλησίον της νήσου.

Η επέμβαση των πυροσβεστών υλοποιήθηκε με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης, καθώς και καταστολής πυρκαγιάς σε τακτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων περιλάμβανε την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε χώρο ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς και τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από σχολικά κτίρια, ως αποτέλεσμα καταρρεύσεων που “προκλήθηκαν” από τη σεισμική ακολουθία.
Φωτογραφίες: ΠΥ Σάμου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

Ελληνικό πλοίο με Πλοίαρχο τον Καλύμνιο καπετάν Γιάννη Μαυρομάτη διέσωσε 3 μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους στη Θάλασσα της Καραϊβικής

ΚΩΣ: Στη διάσωση τριών(3) μελών ιστιοπλοϊκού σκάφους, που ζητούσε επειγόντως βοήθεια στη Θάλασσα της Καραϊβικής, προέβη το φορτηγό Πλοίο … [Read More...]