ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου & το Καρλόβασι

ΣΑΜΟΣ: Πανηγυρικά εορτάστηκε ο άγιος των θαλασσών στα νησιά μας, στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους.
Την παραμονή ο μητροπολίτης κ. Ευσέβιος τέλεσε τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του τραυματισμένου από τον σεισμό του 2020 ιστορικού ιερού ναού αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου, όπου χοροστάτησε.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο, ανεφέρθηκε στον εορτασμό του αγίου Νικολάου και στους συνολικά 55 ιερούς ναούς που υπάρχουν στα νησιά μας.
Προέστη δε της λιτάνευσης της ιερής εικόνας στην πόλη του Καρλοβάσου, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους λαού.

Δέηση εψάλη μπροστά από το εκκλησιαστικό γηροκομείο “Ευγηρίας Πρόνοια” της μητροπόλεως, με συμμετοχή πολλών παιδιών από τις κατηχητικές συνάξεις του ναού.

Την Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Βαθέος ο κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον όρθρο, ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και κάλεσε όλους “να μιμηθούμε και να κάνουμε γνώρισμά μας τις κορυφαίες αρετές του αγίου στην πίστη του, στην πραότητά του, στην εγκράτειά του και προπάντων στην ταπείνωσή του”.

Στη συνέχεια τέλεσε επίσημη δοξολογία για την ημέρα εορτής του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.
Επισήμανε δε το αξιόμαχό τους και ευχήθηκε να παραμένουν άγρυπνοι φρουροί των γαλάζιων μας θαλασσών, “για να μην αφήσουν κανένα βέβηλο εχθρικό πόδι να κουρσεύσει τα ακριτικά νησιά μας”.

Παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του νησιού.
Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου.
Φωτογραφίες: Μητρόπολη Σάμου

Latest..

4 χρόνια πέρασανε από την σύγκρουση με τα ΜΑΤστον Καράβα. Ποιός ήταν ο ρόλος του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.(Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Υπαίθριο εμπόριο: Καταγραφή αδειούχων πωλητών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

ΙΚΑΡΙΑ: Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) Ενημερώνουμε τους κατόχους άδειας, παραγωγού ή … [Read More...]