Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, αύξηση επιδόματος θέρμανσης – Νέα μέτρα στήριξης 2 δισ. ευρώ στο τραπέζι

ΚΩΣ: Νέος κύκλος fuel pass και νέα επιταγή ακρίβειας, αυξημένο επίδομα θέρμανσης, πρόσθετη ενίσχυση -αν χρειαστεί- για τα τιμολόγια του ρεύματος, καθώς και αναδρομικά συνταξιούχων είναι τα νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση.Η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς για έναν ακόμη συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. ευρώ, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός κρίνεται αναγκαίος διότι αφενός καταγράφεται αύξηση των εσόδων -πάνω από το αναμενόμενο- από τον τομέα του τουρισμού, κι από την άλλη παρατηρείται σημαντική ανάγκη αύξησης των δαπανών, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.
Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνησης εξετάζει νέα μέτρα στήριξης και μάλιστα λέγεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Με δεδομένη την αύξηση των κρατικών εσόδων και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες «αναταράξεις» στη διεθνή σκηνή, ο δημοσιονομικός χώρος που διαμορφώνεται, δίνει τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο για νέες παρεμβάσεις.
Αυτό το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, ανοίγει δρόμο για Fuel Pass 3, για νέα επιταγή ακρίβειας, για επιπλέον ενισχύσεις στην ενέργεια, για αυξημένο επίδομα θέρμανσης αλλά και νέα ενίσχυση για τα τιμολόγια ρεύματος εάν προκύψει η ανάγκη.
Επίσης, «ζωντανή» παραμένει η υπόσχεση του πρωθυπουργού για πολιτική λύση στο ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων. α για το επίδομα, αλλά και να είναι περισσότερα τα νοικοκυριά που θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση.
Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, θα οριστικοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχει σαφή εικόνα για τον δημοσιονομικό χώρο και τους πόρους που μπορεί να αξιοποιηθούν.
Αλλωστε, εκείνη την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη ΔΕΘ και αναμένεται να περιγράψει έως έναν μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του, που θα φτάνει ουσιαστικά έως τις κάλπες του 2023.
 https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/395754/fuel-pass-3-nea-epitagi-akriveias-ayksisi-epidomatos-thermansis-nea-metra-stiriksis-2-dis-evro-sto-trapezi-vinteo

Latest..

Τραυματισμός πεζού στην Καλλονή

ΛΕΣΒΟΣ: Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα (17-08-2022) σε οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής … [Read More...]

Ο Στέλιος Ρόκκος το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Μούδρο! Διοργάνωση Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Είσοδος Ελεύθερη.

ΛΗΜΝΟΣ: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου το προσεχές Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 διοργανώνει συναυλία με τον δημοφιλή και αγαπητό Λημνιακής … [Read More...]

Η μοναδική αξία των βοτάνων

ΛΕΣΒΟΣ: Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται ενέργεια για να διατηρήσουν τη δομή τους, να κινηθούν, να αναπαραχθούν και να λειτουργήσουν. Η εξασφάλιση αυτής της ενέργειας … [Read More...]

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Σκαλοχώρι: Να σταματήσει η κωλυσιεργία για το δρόμο της Αρχαίας Άντισσας

ΛΕΣΒΟΣ: Το Σκαλοχώρι επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, όπου συναντήθηκε με την τοπική Πρόεδρο, κ. Δέσποινα Μαϊάκη, καθώς … [Read More...]