Γ.Κίτσης: κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, γιατί καθυστερείτε;

ΚΩΣ:

Γ.Κίτσης. Κύριε Περιφερειάρχα , Κύριοι Δήμαρχοι.
Ο εκάστοτε Δήμαρχος της ΚΩ είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της σύνταξης-υποβολής των φακέλων των έργων ανάπτυξης του νησιού μας. Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου δεν φέρει ευθύνη για τις παραλείψεις -αδιαφορία των Δημάρχων της ΚΩ της περιόδου 2010-2023 .
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 με πρόεδρο τον Χόνδρο Κω/νο και Αν/πρόεδρο τον Ναβροζίδη Χαράλαμπο εξασφάλισε επιχορήγηση 907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το <ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ> που αφορούν:
α. Master Plan λιμένα Κω.
β. Χωροταξικό αναπτυξιακό σχέδιο λιμένα Μαστιχαρίου .
γ. Πρόγραμμα ανάπτυξης λιμένα Καμαρίου Κεφάλου.
δ. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα Καρδάμαινας .
ε. Πρόγραμμα ανάπτυξης νήσου Αστυπάλαιας λιμένα Σκάλα ,λιμένα Ανάληψη.
στ. Πρόγραμμα ανάπτυξης νήσου Νισύρου λιμένα Μανδράκι , λιμένα Πάλοι .
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.
Κύριε Δήμαρχε γιατί ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ?
H κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και η ολοκλήρωση των μελετών ανάπτυξης για τα λιμάνια Μαστιχαρίου – Καρδάμαινας – Κεφάλου-Αστυπάλαιας-Νισύρου είναι ζωτικής σημασίας για το νησιά μας γιατί θα εξασφαλίσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους δημότες και έσοδα για τις επιχειρήσεις του νησιού μας με την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων -επιμήκυνση τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο.
Ο Κύριος Περιφερειάρχης που κοινοποιείται παρακαλείται να επιβλέψει την ανάθεση του master plan για τα νησιά μας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου με δεδομένο ότι οι μελέτες ωριμάζουν σε δύο χρόνια.

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]