Δ. Γάκης: Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ και το ΕΜΕΙΣ και στη θέση τους να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ

ΚΩΣ:

Κεντρικά σημεία της τοποθέτησης μου στη συνεδρίαση του μεταβατικού συντονιστικού της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Τι δεν κάναμε σωστά.

  • Στην εκλογική μάχη των Ερωεκλογών κινηθήκαμε  ανάμεσα σε συμπληγάδες πόλωσης. Δεν μπόρεσαμε να την “σπάσουμε” με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε ψηφοφόρους  απο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ΣυΡιζΑ.
  • Δεν καταθέσαμε καινοτόμες και διακριτές θέσεις με ιδεολογικό υπόβαθρο κατανοητές απο την κοινωνία. Έτσι δεν καταφέραμε να πείσουμε.
  • Ο κεντρικός πολιτικος μας στόχος να αποτελέσουμε τον καταλύτη του πολιτικού συστήματος για την δημιουργία ενός μετώπου των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ώριμος. Ήταν μακριά από τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.
  • Ο τρόπος προσέγγισης των πολιτών εμπεριείχε στοιχεία ελιτίστικης συμπεριφοράς.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;.

  • Πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε σκέψη για ομαδοποιήσεις και παραγοντισμούς.
  • Να συμβάλουμε στην διαμόρφωση του δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου  με τις αρχές και με θέσεις μας, Αριστερές θέσεις.
  • Συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μένουμε έξω από τις εξελίξεις.  Θέλει όμως και προσοχή γιατί κάτι πολιτικά επιπόλαιο δεν θα έχει βιωσιμότητα και θα οδηγηθεί γρήγορα σε ένα απογοητευτικό τέλος.
  • Παράλληλα αρχίζουμε να συζητάμε για τις προγραμματικές μας θέσεις.
  • Θεωρώ σαν πρώτο στόχο την αντιμετώπιση της συντηρητικοποίησης της κοινωνίας. Να κηρύξουμε γιαυτό πολιτιστική μορφωτική και κοινωνική επανάσταση.
  • Να οργανώσουμε ένα κόμμα με δημοκρατική και αποκεντρωμένη λειτουργία. Ενα κόμμα με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Ενα κόμμα με περιφερειακή ισχυρή δομή.  Και διαφάνεια.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Οι μεταφορές, η υγεία,  το στεγαστικό πρόβλημα, οι αναπτυξιακές δυνατότητες ιδιαίτερα στα μικρά νησιά δεν μοιάζουν καθόλου με αυτές της υπόλοιπης  χώρας.
Δεν μπορούμε να νομοθετούμε οριζόντια χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τις οικονομικές, εδαφικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες.
Γι’ αυτό προτείνω.
1. Μετά την εφαρμογή του ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ισοδυνάμου να προχωρήσουμε στην πρόταση για το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ  ισοδύναμο και για το ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ισοδύναμο.
2. Να θεσμοθετήσουμε σαν κόμμα την ΡΗΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑΣ στο καταστατικό μας.  Σε κάθε θέση μας, σε κάθε πρόταση μας να υπάρχει καταστατική πρόνοια για τις νησιωτικές  και ορεινές περιοχές

Ύψιστο καθήκον μας είναι:
1. να σεβαστούμε την ιστορία και την πορεία της αριστεράς.
2. Να οραματιστούμε το μέλλον της
3. Να υλοποιήσουμε την δυναμική της στην κοινωνία  και
4. Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ και το ΕΜΕΙΣ και στη θέση τους να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ.

Δημήτρης Γάκης
πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]