Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, Ελιάς και Τοπικών Προϊόντων από την Οικοτεχνία Ο.Ε. της Στύψης

ΛΕΣΒΟΣ:

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες.Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών λεσβιακών προϊόντων!Γευσιγνωσία ΕλαιολάδουΗ Οικοτεχνία Α.Ο., μια οικογενειακή επιχείρηση φροντίζει τη γη των προγόνων της, καλλιεργώντας βιολογικά από το 2005 τα κτήματά της στη Στύψη, ένα ορεινό χωριό στο βόρειο τμήμα της Λέσβου, με αδραμυτιανές ελιές, συκιές και αρωματικά φυτά. Με μεράκι παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, σύκα, πετιμέζι, ρίγανη, τραχανά και σαπούνια ελαιόλαδου, μόνο με φυσικά συντηρητικά. Το ημιορεινό έδαφος, οι κλιματολογικές συνθήκες και η ξηρική καλλιέργεια, χαρίζουν μοναδικό άρωμα και γεύση στα προϊόντα μας. Με σεβασμό στη φύση και τον καταναλωτή, επιλέγουμε με αυστηρά κριτήρια τις πρώτες ύλες και εφαρμόζουμε παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας.Στόχος να φτάσουν τα προϊόντα μας απευθείας σε εσάς, γεμάτα φροντίδα, όπως τα φτιάχνουμε στο τραπέζι μας.Σας προσκαλούμε λοιπόν, στις 14/08/2025 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για μια ξεχωριστή γευσιγνωσία του παραδοσιακού κολατσιού του τόπου μας, όπως τότε που το κολατσιό δεν ήταν απλώς ένα γεύμα αλλά τρόπος ζωής.Θα δοκιμάσουμε μαζί ένα κομμάτι παράδοσης, θα μοιραστούμε παλιές ιστορίες, θα μιλήσουμε για τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής των προϊόντων μας, ταξιδεύοντάς σας στις γεύσεις και τα χρώματα της λεσβιακής γης, από τις ρίζες της παράδοσης έως τη σύγχρονη αξιοποίησή των προϊόντων στην γαστρονομία.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Latest..

Κακοκαιρία Barbara: «Μίνι» αλλά με ραγδαία φαινόμενα στο Βόρειο Αιγαίο – Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

ΛΕΣΒΟΣ: κακοκαιρία Barbara, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, φέρνει σύντομη αλλά έντονη μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα, με το Βόρειο Αιγαίο … [Read More...]

Αναβαθμίζεται ο δρόμος Ταβάρι – Χρούσος: Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Δυτική Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Στη σημασία του έργου που υλοποιείται στο Ταβάρι με την ασφαλτόστρωση στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό με την παραλία του Χρούσου, αναφέρεται ο Ειδικός Σύμβουλος του … [Read More...]

Ο θάνατος της γυναίκας στο Πλωμάρι , η επιχείρηση διάσωσης και η αντίσταση του 45χρονου χειριστή

ΛΕΣΒΟΣ: Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου Λέσβου, όταν ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες βυθίστηκε, με … [Read More...]

Οκτώβριος «κλειδί» για τις πληρωμές – Προσπάθεια απεμπλοκής από τη «στάση πληρωμών» του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΛΕΣΒΟΣ:   Έξοδο από τη «στάση πληρωμών» που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο επιχειρεί να δώσει μέσα στον Οκτώβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, … [Read More...]