ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ: «UNDISCOVERED WORLD»

ΧΙΟΣ : Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Undiscovered World», στο οποίο συμμετέχει το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων, έξι μαθητές και μαθήτριες (της Α΄ και Β΄ τάξης) και δύο συνοδοί καθηγητές από το σχολείο μας επισκέφτηκαν την Πολωνία το χρονικό διάστημα 10 έως 17 Μαΐου 2024. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμα σχολεία της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Πολωνίας.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Πολωνών φίλων μας να μας ξεναγήσουν στον τόπο τους. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να αποκτήσουμε νέους φίλους και φίλες από διάφορες χώρες, να έρθουμε πιο κοντά με άλλες κουλτούρες, αλλά και να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Πολωνίας, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, τη μουσική, την κουζίνα και τις συνήθειες των κατοίκων της.
Κατά τη διαμονή μας στο Λούμπλιν ξεναγηθήκαμε από εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής στην πανέμορφη παλιά πόλη, στο κάστρο της, αλλά και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που αποτέλεσε συγκλονιστική εμπειρία για όλους μας, καθώς είδαμε μπροστά στα μάτια μας τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα ιστορίας για όλους μας. Επισκεφτήκαμε, επίσης, τον ποταμό Βιστούλα, γραφικά χωριά της περιοχής και ένα υπέροχο φαράγγι μέσα στο δάσος.
Στις συναντήσεις μας στο σχολείο υποδοχής Liceum Ogolnosztalcace im. Adama Mickiewicza παρακολουθήσαμε τις εργασίες των μαθητών/μαθητριών των τεσσάρων σχολείων σχετικά με παράξενα ή παράδοξα φαινόμενα που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί επιστημονικά, ενημερωθήκαμε για τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών, ενώ παράλληλα γνωρίσαμε τη ζεστή πολωνική φιλοξενία.
Επιστρέψαμε στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί μας υπέροχες εικόνες και εμπειρίες. Ελπίζουμε στο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε και πάλι την Πολωνία και να ξανασυναντήσουμε τους φίλους και τις φίλες που αποκτήσαμε εκεί!

Latest..

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες – Αύξηση βάσεων στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62%

ΛΕΣΒΟΣ: Άνοδο στο 38% των τμημάτων κατεγράφη με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, … [Read More...]