Για το θεσμό των Κοινοτικών Συμβουλίων και το Συμβούλιο του Βροντάδου, του Παντελή Σαλιάρη

ΧΙΟΣ : Μια γεύση γλυκόπικρη. Ένας θεσμός απαξιωμένος, που ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης τον θυμάται όταν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να πάρει γνωμοδότηση ή όταν θέλει να ξεφορτωθεί ένα δύσκολο θέμα.
του Παντελή Σαλιάρη
μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου
Βροντάδου

Η κυβέρνηση από την άλλη με συνεχείς νομοθετικές αλλαγές υποβαθμίζει τον ρόλο του.
Χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς καν ουσιαστική γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και χωρίς ουσιαστική επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή. Αυτή εξαρτάται από την πολιτική ταύτιση ή αντίθεση με την παράταξη που κυβερνά τον Δήμο.
Με αυτά λοιπόν φτάσαμε στο τέλος.

Θετικές διαπιστώσεις;
• Δώσαμε τον αγώνα για την αποτροπή της Δομής στο Αίπος και αποτέλεσε (το Τ.Σ) την ραχοκοκαλιά της αντίστασης κατά της κυβερνητικής απόφασης να επιβάλλει τις αποφάσεις της με τα ΜΑΤ, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων της Χίου.
• Καταθέσαμε πολλές προτάσεις αλλά συνήθως δεν παίρναμε καν απάντηση.
• Συνεργαστήκαμε με τους “συντρόφους” της ΛΑΣ και συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον τόπο με τρόπο εποικοδομητικό.
• Προχωρήσαμε σε συνεργασίες με τοπικούς φορείς για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αρνητικά;
• Προσωπικά ντράπηκα για τον τρόπο που κάποιοι συμπολίτες δήθεν ενδιαφερόμενοι για το κοινό καλό, συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο, προσβάλλοντας με τα λόγια τους την προσωπικότητα μας χάνοντας έτσι και το όποιο δίκιο τους.
• Η συνεχής και μεθοδευμένη υποβάθμιση του Βροντάδου, μετατρέποντας τον σε τόπο κατοικίας προαστίου της πόλης, χωρίς οι νέοι κάτοικοι να συμμετέχουν στην τοπική ζωή και τα κοινά.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη και θετικά και αρνητικά.
Ευχαριστώ όλους για την συνεργασία με πρώτη την Πρόεδρο Μαριάννα Πελαντή, τους συμπολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας και τους Αντιδημάρχους.
Εύχομαι στον νέο Πρόεδρο Κώστα Βούκουνα, τους νέους Τοπικούς Συμβούλους αλλά και στον νέο Αντιδήμαρχο Πέτρο Μαθιούδη καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό του τόπου μας.

Latest..

Αφροδίτη Κτενά από τη Λέσβο: ‘’Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών.’’

ΛΕΣΒΟΣ:  Επιτυχημένη και δυναμική ήταν η εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο αίθριο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. Η βουλευτής του ΚΚΕ και ακαδημαϊκός, … [Read More...]

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα – Από τη μία αστάθεια και από την άλλη ζέστη και σκόνη | 33 βαθμοί αύριο στην Κω – Θερμοκρασίες Ιουλίου:δείτε χάρτες

ΚΩΣ: Βαριά είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει εισβάλει εκ νέου στη χώρα ενώ και στην Αττική, υψηλή είναι η συγκέντρωση σκόνης. Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικές … [Read More...]

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία – Πότε καταβάλλεται, πού εξαργυρώνεται

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]