Γιάννης Κρητικός στον RV: «Η αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα των γηπέδων της Κω» (ΗΧ)

ΚΩΣ: Θέση στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανακατασκευή των γηπέδων της Κω και κυρίως αυτού στο Ζηπάρι, πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας που κατάγεται άλλωστε και από το νησί κ. Γιάννης Κρητικός μέσα από τις συχνότητα του Real Voice 99.5. Είχε προηγηθεί ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, Νίκος Νικολής.
Μιλώντας στην «Ανοιχτή Γραμμή» με τους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη, σχολίασε αρχικά: «Ζητώ εγώ ο ίδιος συγγνώμη για τα καμώματα του κ. Πασσανικολάκη, γιατί ενώ η Ελλάδα πενθεί και ψάχνει να βρει αν μια γραμμή ξέβαψε για να βγει στη δημοσιότητα για 5 – 10 λεπτά. Ποιος τα λέει αυτά; Κάποιος που είναι συγγενικό πρόσωπο με πρώην δήμαρχο και αντιδήμαρχο του νησιού, που τα γήπεδα είχαν τα δικά τους χάλια και δεν μιλούσαν;».
Ακολούθως σημείωσε ότι «έρχονται τώρα που δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα η περιφέρεια, αλλά βάζει πλάτη για τα παιδιά, για να μην σκοτώνονται, για να μην σπάνε τα πόδια τους και κάνουν κριτική χωρίς να έχει παραληφθεί ακόμη το έργο. Δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται τα παιδιά αυτά που έχασαν τη ζωή τους και όχι μόνο δεν τα σέβονται, αλλά ταυτίζουν και παραλληλίζουν καταστάσεις για πέντε λεπτά δημοσιότητας στην καλύτερη περίπτωση, μην σας πω και ανήθικη προσπάθεια να ταυτίσουν εμάς με κάτι άλλο».
Ο κ. Κρητικός διαβεβαίωσε ωστόσο πως «η περιφέρεια ήταν, είναι και θα είναι πάντα «παρών» στα προβλήματα του κόσμου. Είτε είναι αρμοδιότητα δική μας, είτε δεν είναι. Δεν ασχολούμαστε εμείς τι λέει ο κ. Πασσανικολάκης. Αυτοί είναι καλοί να συζητάνε, να κουβεντιάζουν, να γράφουν στο facebook ότι τους κατέβει. Αυτοί είναι οι θεωρητικοί, οι σχολιαστές, εμείς κάνουμε έργα. Είμαστε με πράξεις δίπλα στα παιδιά».
Παράλληλα ο εν λόγω αντιπεριφερειάρχης καυτηρίασε συγκεκριμένες συμπεριφορές: «Καταδικάζω δυνατά, έντονα όχι το πρόσωπο Πασσανικολάκη, αλλά τις νοοτροπίες Πασσανικολάκη, που προσπαθούν πάνω στους νεκρούς να επιφέρουν πλήγμα σε κάποιους, χωρίς να σέβονται και να λογαριάζουν το παραμικρό. Αν κάποιος θέλει να δείξει την ευαισθησία του και την αγωνία του, πάει εκεί που τον χρειάζονται και δεν μένει απ’ έξω την ώρα του πολέμου να πυροβολεί. Γιατί θα πυροβολήσει και τα δικά του τα παιδιά».
Ο ίδιος εκθείασε επιπλέον την συμβολή του Γιώργου Χατζημάρκου: «Τώρα θρηνούμε. Όταν φύγει αυτό και μπούμε στην ευθεία θα δείτε τι έχουμε να πούμε, προς τα πού έχουμε να το πούμε, αλλά κυρίως τι έχουμε να επιδείξουμε ως έργο. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια του περιφερειάρχη μας, αλλά έχουμε έναν ηγέτη στο Νότιο Αιγαίο. Είμαι 30 χρόνια στα πράγματα εκλεγμένος, δεν έχω δει τέτοιο φαινόμενο όπως είναι ο Χατζημάρκος. Βλέπει πολύ μπροστά. Άνθρωπος με ευαισθησίες για τη νέα γενιά. Έχει βγάλει ειδικά προγράμματα για σχολεία, για γήπεδα, για ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που τα διέβλεψε, τα διεκδίκησε, άλλαξε τους νόμους, θεσμοθέτησε και πέρασε στην πράξη. Δείτε γύρω σας. Όποιο γήπεδο δείτε έχει υπογραφή Χατζημάρκου. Οποιοδήποτε σχολείο σε όποιο νησί δείτε έχει την υπογραφή Χατζημάρκου».
Συνέχισε δε αναφέροντας ότι… πυροβολούν με άσφαιρα: «Η κοινωνία βλέπει. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι νοικοκύρηδες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Είναι οικογενειάρχες, με τις δουλειές τους, τα παιδιά τους, βλέπουν. Συζητάμε καθημερινά στα τηλέφωνα, στα καφενεία, στις εκδηλώσεις, είμαστε μέσα στον κόσμο. Αν βγαίνουμε μερικοί και πυροβολούν για τους δικούς τους λόγους αυτά είναι άσφαιρα. Πουθενά δεν πιάνουν. Γιατί ο κόσμος ξέρει. Καλά τα λόγια στα καφενεία, αλλά όταν έρχεται η ώρα για πράξεις για το μέλλον των παιδιών μας… Χατζημάρκος!».
Τέλος ο κ. Κρητικός υπογράμμισε και την σημαντική προσπάθεια που γίνεται: «Εμείς κάνουμε έργα ποιότητας. Πήραμε την πολιτική απόφαση να είμαστε δίπλα στα παιδιά με γήπεδα. Είμαστε δίπλα στον κόσμο, δίπλα στις φωνές που θέλουν έναν καλύτερο μέλλον, είμαστε δίπλα σε αυτούς που θέλουν το κάτι διαφορετικό που μας αξίζει».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Latest..

Γ. ΠΙΤΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΧΙΟΣ : Μετά από συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου νεφροπαθών, ούσα και η σύζυγός μου νεφροπαθείς, εκφράζω την αγανάκτησή μου με την κατάσταση που επικρατεί … [Read More...]

Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

ΚΩΣ: Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

ΚΩΣ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα "Ο Ιππότης και ο … [Read More...]

Εθελοντική Καθαριότητα στη νέα παραλιακή Καλύμνου από 2ο – 3ο ΔΣ και Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας έναρξη τουριστικής περιόδου όπως-όπως, (όπως πάντα) !

ΚΩΣ: Το πρωί στο λιμάνι του Μανδρακίου, το αγκυροβόλιο πλοίο μας φάνηκε σαν το καθημερινό πλοίο του εμπορικού δρομολόγιου που μας εφοδιάζει με αδρανή υλικά, που πιστοποιεί την … [Read More...]