Γιάννης Παππάς: συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΚΩΣ:

Γιάννης Παππάς: συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας και Αλιευτικού Τουρισμού Ελλάδος, κ. Σταμούλο Νίκο, τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Μεγάλων Πελαγικών Ψαριών Καλύμνου, κ. Γιώργο Κατσοτούρχη,  τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γριγρι, κ. Κωνσταντίνο Παγώνη και τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Στρατό Σιμόπουλο, πραγματοποιήσαν διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, με τον Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα αλιείας, κ. Χρήστο Κελλά.
Στη σύσκεψη με την Ενωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας και Αλιευτικού Τουρισμού Ελλάδος, αναλύθηκαν τα ζητήματα του κλάδου, όπως οι αποζημιώσεις των αλιέων από τις απώλειες εισοδήματος που υφίστανται, από την καταστροφή των αλιευτικών τους εργαλείων από τα θαλάσσια κηττώδη καθώς και οι επιδοτήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στη σύσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Διαεπαγγελματικής Οργάνωσης, συζητήθηκε, η αλλαγή του νομικού πλαισίου της Οργάνωσης, η προσωρινή παύση των αλιευτικών σκαφών, η συμμετοχή των σκαφών άνω των 15 μέτρων στον αλιευτικό τουρισμό και τέλος η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά τη χορήγηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.
Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Κέλλα, για την άμεση στήριξη των αλιέων καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων της αλιείας για τη μεταξύ τους συνεργασία.
 
Από το Γραφείο Τύπου

Latest..

Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

ΙΚΑΡΙΑ: Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας – Ικαριακή Ραδιοφωνία <!-- … [Read More...]

Προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρο – Εκδήλωση από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμηςγια τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που θα … [Read More...]