ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

ΧΙΟΣ :
“Μπουρλότο” έριξε ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος και να μην είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές κάλπες για τη νέα ηγεσία. 
Με την απόφαση αυτή απέρριψε προτάσεις για “δυαρχία” (δηλαδή να παραμείνει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και να εκλεγεί άλλο πρόσωπο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ), όπως και την “υποκριτική παραίτηση”, όπως είπε, για να αναβαπτισθεί μέσω της επανεκλογής του.
Από τις πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις, προκύπτει ότι ο κ.Τσίπρας απέρριψε την (ισχυρή) πρόταση των συνεργατών του να παραιτηθεί μεν τώρα αλλά να είναι υποψήφιος για το αξίωμα, με το επιχείρημα ότι αυτό θα ήταν “ψεύτικη παραίτηση” που θα διόγκωνε την επιχείρηση απαξίωσης του από τους πολιτικούς αντιπάλους.
Στο ερώτημα τι μεσολάβησε από το βράδυ της Κυριακής που είπε ότι θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος, προϊδεάζοντας σε εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία, μέχρι σήμερα που ανακοίνωσε την παραίτησή του χωρίς υποψηφιότητα για επανεκλογή, η απάντηση παραπέμπει στην πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια.
“Αυτό που απέρριψε ως προοπτική είναι να πέσει στη ‘χλεύη’ των αντιπάλων που ήδη άφηναν υπονοούμενα για ‘κόλλημα με την καρέκλα’ κλπ και να υποστεί μεγάλη απαξίωση που θα απομείωνε το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο”, είναι τα λόγια ανθρώπου που τον γνωρίζει πολύ καλά και πρωτοστατούσε στις προσπάθειες να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος.
Κάποιες συζητήσεις για “νέα πολιτική κατάσταση μετά τις ευρωεκλογές” που “θα γεννήσει την ανάγκη για κάτι νέο στο αριστερό-προοδευτικό τμήμα του πολιτικού φάσματος”, γίνονται ήδη αλλά πολύ υπογείως και εν είδη ρητορικών ερωτημάτων.
Με την απόφαση του αυτή, όμως, αιφνιδίασε και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι δεν ήθελαν “με τίποτα” την πραγματική απόσυρση του σημερινού προέδρου, ο οποίος έχει ταυτιστεί απολύτως με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού έχει το “στάτους ιδρυτή” του.
Ένα ερώτημα είναι εάν θα ορισθεί επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ένας ή μία βουλευτής ώστε να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, στην τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν την Όλγα Γεροβασίλη ως την επικρατέστερη επιλογή για τη θέση αυτή, ως η πλέον έμπειρη καθώς ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. την τελευταία τετραετία.

Βαρύ κλίμα 
Σε βαρύ κλίμα ο κ.Τσίπρας έκανε μία ουσιαστική αναδρομή στις μάχες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ από όταν ήταν ένα μικρό αριστερό κόμμα, το οποίο ο ίδιος ανέλαβε το 2008  σε ηλικία 34 χρονών, μίλησε για την μεγάλη τιμή να γίνει ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός, αλλά εξήγησε ότι η ανάγκη “επανίδρυσης” πρέπει να έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά. 
Τι μέλλει γενέσθαι; Με βάση όσα είπε, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να προκηρυχθούν οι εσωκομματικές εκλογές ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Εκτός και αν, λόγω θέρους, κόπωσης και αιφνιδιασμού, προκριθεί η λύση μεταβατικού προέδρου μέχρι να γίνει η παραπάνω διαδικασία από φθινόπωρο. 
Μένει να φανεί, επίσης, τι εννοεί ο κ.Τσίπρας με τη φράση “αποχωρώ από την ηγεσία αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Πηγή: euro2day.gr

Latest..

ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ: 42Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΒΟΥ- ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2023

ΧΙΟΣ : Ο κλασικός αθλητισμός  και το 2023 έδωσε μεγάλες επιτυχίες στην Χίο αυτό οφείλεται στην συνεχή εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα αθλητικά σωματεία του νησιού τον … [Read More...]