Ο Γιώργος Φραζής για το σημαντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin στην Κάλυμνο και τις φετινές δράσεις. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Κάλυμνος φιλοξενεί για ακόμα μια χρονιά τον καθηγητή της ελληνικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin, Γιώργο Φραζή, και την ομάδα φοιτητών του. Ο Καλυμνιακής καταγωγής Γιώργος Φραζής έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με ελληνικά πανεπιστήμια και φέρνει φοιτητές από την Αυστραλία για να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα.
Διεθνή Συνέδρια και Εκδόσεις
Ο Γιώργος Φραζής μιλώντας στο Kalymnos News αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία του Πανεπιστημίου Charles Darwin με τα Πανεπιστήμια του Αιγαίου και της Μακεδονίας, η οποία έχει οδηγήσει στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και την έκδοση σημαντικών έργων. Φέτος διοργανώνεται το 4o σπονδυλωτό διεθνές συνέδριο σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στο Darwin της Αυστραλίας, στη Ρόδο και στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου παρουσιάζεται και ο 3oς τόμος με τίτλο «Συγχρονικές και διαχρονικές όψεις της Ελληνικής Διασποράς».
Θερινός Εντατικός Κύκλος Μαθημάτων στην Κάλυμνο.
Ένας από τους κύριους στόχους της επίσκεψης του κ. Φραζή στην Κάλυμνο είναι ο 18ος Θερινός Εντατικός Κύκλος Μαθημάτων για φοιτητές από αυστραλιανά πανεπιστήμια. Η ομάδα αποτελείται από 13 άτομα και το θεματικό αντικείμενο φέτος είναι η παραδοσιακή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα της Καλύμνου. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τοπικούς μουσικούς και να μάθουν για την πλούσια μουσική παράδοση του νησιού.
Συνεργασία με Τοπικές Αρχές και Ομάδες
Ο Γιώργος Φραζής τόνισε την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις διάφορες ομάδες του νησιού. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αντιδήμαρχο Καλλιόπη Κουτούζη και την Βαλαντούλα Καναβούρη, οι οποίες έχουν βοηθήσει στην οργάνωση των δραστηριοτήτων των φοιτητών. Η τοπική κοινωνία της Καλύμνου έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα, προσφέροντας τη στήριξή της διαχρονικά.
Εμπειρίες και Προοπτικές
Η ομάδα φοιτητών που συνοδεύει τον κ. Φραζή περιλαμβάνει άτομα διαφορετικών ηλικιών, με το 50% να είναι άνω των 50 ετών και τους υπόλοιπους να είναι κάτω των 50. Μάλιστα, ορισμένοι από τους φοιτητές ήταν μαθητές του κ. Φραζή τη δεκαετία του 1980 και πλέον είναι λέκτορες σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Οι φοιτητές αυτοί επιθυμούν να βιώσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω αυτού του πρωτοπόρου προγράμματος.
Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι η συμβολή του Γιώργου Φραζή και του Πανεπιστημίου Charles Darwin στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας είναι ανεκτίμητη. Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και την αγάπη για την εκπαίδευση, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κάλυμνο και να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας στην Αυστραλία. Το έργο του κ. Φραζή και της ομάδας του αποτελεί παράδειγμα για το πώς η συνεργασία και η αφοσίωση μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα
Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς
21-6-2024 Μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε φοιτητές από την Αυστραλία
Watch this video on YouTube

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]