HolidayCheck: Πόσο ακριβαίνουν τα πακέτα το 2023 | TUI: Ρόδος, Κως, Κρήτη στα best seller

ΚΩΣ: HolidayCheck: Πόσο ακριβαίνουν τα πακέτα για Ελλάδα το 2023 – Κρήτη, Ρόδος και Κως ψηλά στις προτιμήσεις των οικογενειών
Σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του 2019 ανέρχεται η αύξηση των τιμών για πακέτα διακοπών στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με τη Γερμανική ταξιδιωτική πλατφόρμα HolidayCheck, με το ελληνικό νησί να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών (+71%) ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών για το ερχόμενο καλοκαίρι.Η πλατφόρμα εξέτασε τις μέσες τιμές για διακοπές μίας εβδομάδας για μια οικογένεια 2 ενηλίκων και δύο παιδιών ηλικίας από 7 έως 11 ετών, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, του ξενοδοχείου και των μεταφορών.

Μετά την Κρήτη, οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης τιμής ανά ταξίδι έναντι του 2019 διαπιστώθηκαν στην Τουρκική Ριβιέρα (+45%) και τη Μαγιόρκα (+35%).
Παρόλ’ αυτά η Μαγιόρκα παραμένει ο πιο προσιτός προορισμός του 2023, με το κόστος του πακέτου να ανέρχεται σε 3.202 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς. Το αντίστοιχο μέσο κόστος για Κρήτη, Φουερτεβεντούρα και Αίγυπτο ανέρχεται σε 3.500 – 3.600 ευρώ, για Γκραν Κανάρια σε 3.368 ευρώ και για Τενερίφη, Ρόδο και Κω σε 3.900-4.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι τιμές παραμένουν χαμηλές σε προορισμούς όπου υπάρχουν πολλές αεροπορικές συνδέσεις και ευρύ φάσμα ξενοδοχείων, εξηγώντας τα χαμηλά επίπεδα τιμών στη Μαγιόρκα, αλλά και στην Τουρκική Ριβιέρα.
Οι 10 πιο περιζήτητοι προορισμοί στην HolidayCheck, βάσει αναζητήσεων, για πακέτα οικογενειακών διακοπών το καλοκαίρι του 2023, και η διαφορά τους στις αναζητήσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά είναι οι ακόλουθοι…
1. Τουρκική Ριβιέρα | +46%
2. Μαγιόρκα | +31%
3. Κρήτη | +37%
4. Ρόδος | +10%
5. Κως | +27%
6. Χουργκάντα | +3%
7. Β. Βουλγαρία | +69%
8. Φουερτεβεντούρα | +4%
9. Τουρκική Ριβιέρα | +60%
10. Ν. Βουλγαρία | +23%
Πηγή fonien.gr
Νέα all inclusive ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κω
Αισιοδοξία εκφράζει η TUI για το καλοκαίρι του 2023, ενώ ήδη οι κρατήσεις ξεπερνούν αυτές της φετινής σεζόν. Νέα ξενοδοχεία και προσφορές για τα ελληνικά νησιά.
Τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού του κόσμου, της TUI, ως best seller προορισμοί για το καλοκαίρι του 2023, για διαμονή σε ξενοδοχεία all-inclusive.
Πρόκειται για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, που κατακτούν από την 3η έως την 5η θέση, ενώ στην κορυφή για του χρόνου βρέθηκε η Τουρκία και όχι η Μαγιόρκα που έχασε την πρωτιά και έπεσε στη δεύτερη θέση. Η TUI, παρουσίασε το πρόγραμμα των διακοπών της για το καλοκαίρι του 2023, με το νέο της αφεντικό Στέφαν Μπάουμερτ να εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι οι Γερμανοί θα ταξιδέψουν του χρόνου, παρά την παρατεταμένη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.
Ο ίδιος τόνισε ότι όπου η ζήτηση ήταν υψηλή το 2022, όπως σε Μαγιόρκα, Κρήτη, Ρόδο, Κύπρο, κ.α. αυτή συνεχίζεται. «Όλοι αυτοί οι προορισμοί κατέγραψαν ιστορικά υψηλά ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών τους». Επίσης υποσχέθηκε περισσότερες προσφορές για Σάμο, Ζάκυνθο και Σαντορίνη. Τα πακέτα αυτά θα απευθύνονται επίσης σε μεμονωμένους ταξιδιώτες και θα περιλαμβάνουν την επιλογή του island hopping.
Το πρόγραμμα των τουριστικών πακέτων του γερμανικού κολοσσού για το ‘23, εστιάζει κυρίως στις οικογένειες και ειδικότερα στις πωλήσεις πακέτων all-inclusive. «Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά γιατί το ενδιαφέρον για ταξίδια είναι μεγάλο», είπε ο Μπάουμερτ κατά την εκδήλωση της παρουσίασης, αποκαλύπτοντας ότι οι κρατήσεις που γινόντουσαν από τους ταξιδιώτες έγκαιρα, μήνες πριν, τώρα επιστρέφουν. Μάλιστα όπως είπε οι μισές από τις νέες κρατήσεις που έχουν γίνει αυτή τη στιγμή μέσω της TUI είναι ήδη για το καλοκαίρι και μάλιστα είναι σημαντικά περισσότερες από πέρυσι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fvw Travel Talk, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται πολλές κρατήσεις για τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών του Ιουλίου και του Αυγούστου. Η υψηλή ζήτηση για προσφορές all inclusive – ειδικά μεταξύ των οικογενειών – είναι εντυπωσιακή. Οι πελάτες θέλουν να μάθουν εκ των προτέρων πόσο θα κοστίσουν οι διακοπές αποκαλύπτοντας την τάση προς το all-inclusive, που συνδέεται με τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας, η εταιρεία έχει επεκτείνει τα πακέτα all-inclusive, με όλα σχεδόν τα νέα ξενοδοχεία που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία. «Συνολικά, θα προσφέρουμε 6.000 καταλύματα με πακέτα all-inclusive».
Νέα οικονομικά ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιάΤο οικονομικό ξενοδοχειακό brand της TUI Suneo, ενισχύεται με επτά νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κω, στο τουρκικό Αιγαίο, στην Τυνησία, την Ιταλία και την Αυστρία. Οι οικογένειες είναι το βασικό κοινό για αυτά τα καταλύματα, που μάλιστα στην Τουρκία καταγράφουν μεγάλη άνοδο κρατήσεων της τάξεως του 10%. Η TUI επεκτείνει τη γκάμα των οικογενειακών ξενοδοχείων της και ενθαρρύνει τις οικογένειες να κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι του 2023 από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις.
Εστίαση στη βιωσιμότηταΗ TUI εισήγαγε το σήμα “Green & Fair” που προσδιορίζει ξενοδοχεία και εκδρομές που έχουν πιστοποιηθεί ως βιώσιμα από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Στο χαρτοφυλάκιο αυτό υπάρχουν ήδη 300 πιστοποιημένα ξενοδοχεία. Μέχρι το 2023, θα πιστοποιηθούν επίσης 650 εκδρομές της TUI. Στα σχέδια είναι, το αργότερο μέχρι το 2025, να φιλοξενήσει τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως σε βιώσιμα ξενοδοχεία.
Πηγή News247.gr

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]