Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

ΧΙΟΣ :
Ο Βουλευτής Βασίλειος Βιλιάρδος απευθύνεται με επείγουσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Υπουργό Τουρισμού, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για την ανεπάρκεια των υποδομών του αεροδρομίου στη Χίο, η οποία απειλεί να υπονομεύσει το τοπικό τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών της Χίου, το νησί αναμένεται να δεχθεί αυξημένη επισκεψιμότητα μέσω πτήσεων τσάρτερ τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, τα χρόνια προβλήματα στις υποδομές του αεροδρομίου παραμένουν ανεπίλυτα, παρά τις εν εξελίξει εργολαβίες για την αναβάθμιση του.

Η πρώτη εργολαβία, που αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις, περιορίστηκε σε μια πολύ μικρότερη επέκταση από το αρχικά προβλεπόμενο, με την επιλογή να επεκταθεί το υφιστάμενο κτίριο κατά 453,22 τ.μ. μόνο, αντί για τα προβλεπόμενα 4000 τ.μ.. Επιπλέον, το σχέδιο βασίστηκε σε ένα αριθμητικό μέγεθος επιβατικής κίνησης 140 ατόμων ανά ώρα, ενώ ένα αεροσκάφος τύπου Α320 μπορεί να μεταφέρει έως και 180 επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι οι διαθέσιμες αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων δεν θα μπορούν να χειριστούν ικανοποιητικά τον όγκο των επιβατών, ιδίως κατά την άφιξη μεγάλων αριθμών επιβατών από το εξωτερικό, υπονομεύοντας την ποιότητα της εμπειρίας τους και, κατ’ επέκταση, το τοπικό τουριστικό προϊόν.

Όσον αφορά τη δεύτερη εργολαβία, για την επέκταση του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης, αναφέρεται ότι οι εργασίες έχουν παγώσει εδώ και έναν χρόνο λόγω προβλημάτων πρόσβασης στην προμήθεια αδρανών υλικών. Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου, με τον εργολάβο να έχει ολοκληρώσει μόνο το 13% της εργασίας σε διάστημα 24 μηνών, ενώ το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ήταν 32 μήνες. Παράλληλα, έχει προκληθεί αντίδραση για την απονομή μπόνους 718.000 ευρώ στην εταιρεία του εργολάβου από την κυβέρνηση, παρά τη στασιμότητα του έργου.

Ο Βουλευτής Βιλιάρδος εγείρει σημαντικά ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με την πολιτική βούληση για επανεκκίνηση των εργασιών, την προοπτική εξυπηρέτησης διεθνών πτήσεων, τη διαχείριση των χώρων στάθμευσης.

Latest..

Διαμαρτυρία από την Αν. Αντωνέλλη για τα Σχέδια Βελτίωσης : &.Το Βόρειο Αιγαίο δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης&.

ΛΕΣΒΟΣ:  Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου /Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς Τομέα με θέμα : “Α) Διαμαρτυρία- Αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα … [Read More...]

Νιώστε την απόλυτη άνεση!

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]