Η Ασπασία μας έφυγε… αλλά άφησε πίσω της φως

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Κάλυμνος θρηνεί τον χαμό της 38χρονης Ασπασίας Τρικοίλη, μιας γυναίκας γεμάτης ζωή, χαμόγελο και καλοσύνη. Έφυγε τόσο πρόωρα, αφήνοντας πίσω της μια βαθιά θλίψη σε όλους όσοι τη γνώριζαν, μα και ένα σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιάς.
Η καρδιά της 38χρονης Ασπασίας Τρικοίλη από την Κάλυμνο σταμάτησε να χτυπά τόσο πρόωρα, όμως η ψυχή της συνεχίζει να φωτίζει τον δρόμο άλλων ανθρώπων. Η νεαρή γυναίκα, που έφυγε αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, χάρισε μέσα από τη δωρεά ιστών το πολυτιμότερο δώρο: την ελπίδα για μια νέα ζωή.
Με γενναιότητα και ανιδιοτέλεια, η οικογένειά της πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά των κερατοειδών της, προσφέροντας σε συνανθρώπους μας τη δυνατότητα να ξαναδούν το φως. Μια πράξη αγάπης που ξεπερνά τον πόνο και γίνεται παρακαταθήκη ανθρωπιάς.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τη συνεργασία των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Όλοι στάθηκαν με σεβασμό και αφοσίωση μπροστά σε αυτή την ύψιστη πράξη προσφοράς.
Η Διοίκηση του Βενιζελείου εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Ασπασίας, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο ψυχής τους. Γιατί μέσα από τον δικό τους πόνο, γεννήθηκε ελπίδα για άλλους.
Η Κάλυμνος αποχαιρετά μια νέα γυναίκα που δεν έφυγε απλώς∙ άφησε πίσω της φως. Ένα φως που θα συνεχίσει να ζει στα μάτια εκείνων που θα δουν ξανά τον κόσμο χάρη στη δική της προσφορά.

Latest..

Το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» πλέει βόρεια της Λέσβου – Νέα πρόκληση της Άγκυρας με παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο

ΛΕΣΒΟΣ: Το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις» εντοπίζεται βόρεια της Λέσβου, συνεχίζοντας τον πλου του στο Αιγαίο, μετά τον απόπλου του από τη Σμύρνη το βράδυ της … [Read More...]

Αφιλοκερδές «θαύμα» στο Βοστάνειο: Ο Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης έσωσε ασθενή με όγκο στον εγκέφαλο από τη Φλώρινα

ΛΕΣΒΟΣ: Ένα συγκινητικό περιστατικό που αποδεικνύει ότι η αληθινή ιατρική είναι πάνω απ’ όλα πράξη ανθρωπιάς, εκτυλίχθηκε πρόσφατα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο … [Read More...]

«Καμπανάκι» ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα χάνει πληθυσμό – Στη Λέσβο μείωση 524 ατόμων μέσα σε ένα χρόνο!

ΛΕΣΒΟΣ: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση του πληθυσμού της Ελλάδας το 2024, που αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο τη δημογραφική καθίζηση … [Read More...]

Όταν ο γείτονας κάνει ληστεία και σε συλλαμβάνουν κι εσένα – Η τραγωδία των “Βιολογικών 2024” και η Ελλάδα της ανικανότητας

ΛΕΣΒΟΣ: Ας πάρουμε ένα απλό, αλλά αποκαλυπτικό παράδειγμα.Ο γείτονάς σας κάνει μια ένοπλη ληστεία σ’ ένα κατάστημα της περιοχής. Η Αστυνομία τον συλλαμβάνει — και, λίγο μετά, … [Read More...]