Η ΧΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΧΙΟΣ : Χθες είχαμε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΒΑ ομόφωνη απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φαραωνικού έργου εγκατάστασης 30.000 φωτοβολταϊκών πάνελς στο μέγιστης ιστορικής, ανθρωπολογικής, κοινωνιολογικής και γεωλογικής αξίας οροπέδιο του Αίπους. 

Έχουμε δηλαδή μέχρι στιγμής ομόφωνες απορριπτικές γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και τώρα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημαντικό σημείο της πολιτικής μας ζωής, όπου οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και αιρετοί φορείς θα απορρίπτουν κάτι που πρωτύτερα θεωρούταν επένδυση και μάλιστα “πράσινη”, έχουμε εργαστεί ουσιαστικά και σε βάθος επί πολλά έτη κάποιοι άνθρωποι, επιστήμονες, ερευνητές, φυσιοδίφες και άλλοι ενεργοί πολίτες και σύλλογοι, με κίνητρο μόνο την αγάπη μας για το νησί και την αγωνία μας για την εξέλιξη του.

Προσωπικά, σε συνεργασία με όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους συλλόγους έχω στόχο αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος με την ΛΑΣ, να προωθήσω και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο το όραμα της αναγνώρισης του οροπεδίου Αίπους ως σημαντικού γεωτόπου, στο πλαίσιο μιας συνολικής πρότασης ένταξης της Χίου στο δίκτυο γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ, σχέδιο πάνω στο οποίο ήδη εργαζόμαστε. 

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τις μακροχρόνιες εργασίες μας για την ανάδειξη των απολιθωμάτων Αμμωνιτών του Κορακάρη, τα οποία είναι τα αρχαιότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί στον ελλαδικό χώρο, ηλικίας 240εκ ετών αλλά και για την δημιουργία Παραρτήματος Παλαιοντολογικού Μουσείου Αθηνών στη Χίο, με μεταφορά εδώ των απολιθωμάτων μαστόδοντων που έχουν βρεθεί στα Κεραμεία της Χίου. 

Η γεωλογική αξία του νησιού είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη από τους επιστήμονες. 

Ενδεχόμενη επίτευξη του στόχου μας θα βάλει τη Χίο στον παγκόσμιο χάρτη γεωτουρισμού με σημαντικά οφέλη για όλο το νησί αλλά και ειδικότερα για τα πέριξ του Αίπους χωριά Πιτυός, Καρδάμυλα, Λαγκάδα αλλά και τον Βροντάδο και τη Βολισσό. 

Ήδη έχουμε εντάξει τη Χίο στο πρόγραμμα επισκέψεων γεωτουρισμού της εταιρίας Γεωπαιδεία, η οποία εγκαινιάζει φέτος τις αφίξεις της στο νησί μας με δύο εκδρομές στα μέσα Σεπτεμβρίου:

Τις επόμενες μέρες θα σας πω και για τον Λογοτεχνικό Τουρισμό 

ΓΡΑΦΕΙ: Γιάννης Μακριδάκης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΛΑΣ 

Latest..

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]

Διέγραψαν δάνειο ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου που μένει σε ακριτικό νησί – Η παρέμβαση που τον «έσωσε»

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Καμπούσικο Χριστουγεννιάτικο δένδρο

ΧΙΟΣ : [από τις καμπούσικες ιστορίες της πεζούλας – του Γιάννη Παϊδούση] Τούτες τις μέρες πάντα θυμάμαι το χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδικών μου χρόνων. Ένα κλαδί δάφνης που … [Read More...]