Η Ενωση ΓΓ Δήμων στηρίζει τις Αναπτυξιακές ΟΤΑ- επιστημονικό συνέδριο (video)

ΧΙΟΣ :

Η παρουσίαση της εμπειρίας από Δήμους όπου ήδη λειτουργούν από το 2020 Αναπτυξιακές ΑΕ OTA και οι προοπτικές που έχουν ως αναπτυξιακό εργαλείο, ήταν το κύριο στοιχείο του Επιστημονικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μιχάλης Χρηστάκης– Πρόεδρος της Ενωσης των ΓΓ «Κλεισθένης», τόνισε ότι οι Αναπτυξιακοί οργανισμοί των ΟΤΑ αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό των Δημοτικών Αρχών.
Ο Γιώργος Δανιήλ– Δήμαρχος Οινουσσών, πρόεδρος Α-ΟΤΑ «ΤΡΙΗΡΗΣ Α.Ε.», συνδιοργανωτής και οικοδεσπότης του Συνεδρίου, σημείωσε ότι οι ΑΟΤΑ λειτουργούν επικουρικά προς τις υπηρεσίες των Δήμων και έδωσε ως ένα θετικό δείγμα εργασίας την μελέτη που ανέλαβε να προχωρήσει η «ΤΡΙΗΡΗΣ Α.Ε.», για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου όπου στεγάζεται η ΑΕΝ Πλοιάρχων στις Οινούσσες, παρόλο που δεν είναι έργο του Δήμου του.

Συνδιοργανωτής της Ημερίδας η «Forum Training and Consulting», που όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Νικλήτσας κατά τη διάρκεια των εργασιών ακούστηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι νησιωτικών Δήμων που δεν έχουν την δυνατότητα να ωριμάσουν οι ίδιοι τα έργα είτε επειδή έχουν υποστελεχωμένες υπηρεσίες είτε δεν έχουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και που μπορούν να στηριχτούν στις ΑΟΤΑ. «Οι Δήμαρχοι ξέρουν τώρα ποιο είναι το όχημα», σχολίασε.
Απαραίτητο “εργαλείο” οι ΑΟΤΑ από την ώρα που οι υπηρεσίες των Δήμων είναι υποστελεχωμένες και χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.
Για το θέμα αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο από τΗΝ ΕΝΩΣΗ Των γενικών γραμματέων των Δήμων “Κλεισθένης”.
Ο Πρόεδρος του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Δρ Μιχάλης Χρηστάκης παραδίδει βραβείο στη Δήμαρχο Κέας Ειρήνη Βελισσαροπούλου
Εμπειρίες από ΑΟΤΑ
Την εμπειρία από τον πρώτο Οργανισμό που έγινε στη χώρα τον «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.» μετέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος σε αυτόν Εύη Τατούλη.
Σημείωσε ότι εκτός από τις μελέτες μπαίνει τώρα και στην ανάληψη έργων. Σε σχετική ερώτηση για το πως δεν θα έχουν οι νέες αναπτυξιακές την τύχη των παλιότερων τόνισε ότι βασικό στοιχείο είναι η διαφάνεια, μέσω της δημοσίευσης των όποιων πράξεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σημείωσε επίσης ότι οι ΑΟΤΑ δεν επιχορηγούνται από το Κράτος, στηρίζονται στο κεφάλαιο των Δήμων- μετόχων και από εκεί και πέρα στον κύκλο εργασιών τους ώστε να γίνουν βιώσιμες.
Αυτό επισήμανε και ο συνάδελφός της από την «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» Νεκτάριος Σπηλιόπουλος που θύμισε τη φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί» και ζήτησε από τις νέες Δημοτικές Αρχές να εμπιστευτούν τις ΑΟΤΑ.
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών και την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και παραδειγμάτων «καλών πρακτικών», εξέφρασε εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΙΗΡΗΣ Α.Ε. Αντώνης Ζερβάκης.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]