Η επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λέσβο (φωτο, βιντεο)

ΛΕΣΒΟΣ:

Εποικοδομητική χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη Λέσβο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης «καθώς ήρθαμε σε επαφή με τους ίδιους τους παραγωγούς, ακούσαμε τα προβλήματα και τα θέματα που έθεσαν και εργαζόμαστε στο Υπουργείο για την αντιμετώπισή τους», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου , επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους πρωτογενούς τομέα.
Τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα προβλήματα στην κτηνοτροφία και συγκεκριμένα για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης σημείωσε ότι «το 2017 η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ανατέθηκε στις περιφέρειες οι οποίες όμως δεν τα διεκπεραίωσαν, από τις 13 περιφέρειες μόλις 2 η Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας τα ολοκλήρωσαν. Αποφασίστηκε να γίνει αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι μελέτες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα και για τα οικολογικά σχήματα για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να κάνουν τις δηλώσεις τους
Οι αποζημειώσεις
Σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης η  πρότασης για την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιώνονται περισσότερες περιπτώσεις ζημίας στο αγροτικό κεφάλαιο.
Το πρόβλημα του Ελαιώνα
Για την κατάσταση στον ελαιώνα και την συνεχιζόμενη ακαρπία σημείωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα ολόκληρης πλέον της Ελλάδας και στόχος είναι να γίνουν μελέτες στο υπουργείο για όλες τις καλλιέργειες όχι μόνο για την ελιά, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να μπορέσουν να ληφθούν μέτρα.
Τα αιτήματα των αλιέων
Στο αίτημα των αλιέων να εξαιρεθεί ο κόλπος Καλλονής από το χωροταξικό ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών σημείωσε ότι” η απόφαση είναι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η τοποθέτηση του δικού μας υπουργείου είναι γνωμοδοτική αλλά όταν μας ζητηθεί θα στηρίξουμε τη θέση των αλιέων μας. Όσον αφορά για την ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), σύντομα θα ολοκληρωθεί η σύνταξη και θεωρούμε πολύ σημαντικό τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών καθώς υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και στον εξαγωγικό τομέα”.
Οι επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες
Ο κ. Κέλέτσης το πρωί επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και παρέστη στα εγκαίνια παραληπτηρίου γάλακτος στο Σκαλοχώρι. Στη Δυτική Λέσβο συναντήθηκε με το Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε στήριξη του υπουργείου για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας και της διαχείρισης των υδάτων. Ο κ.  Κελέτσης ενημέρωσε ότι το Υπουργείο του μέχρι τον Ιούνιο πρόκειται να παραδώσει προγράμματα χρηματοδότησης για την εξυπηρέτηση μεταξύ άλλων και της αγροτικής οδοποιίας των ορεινών Δήμων.
Τέλος ο κ. Κελέτσης είχε χθες συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Κώστα Αρώνη και την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη όπου του παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα για τα αιτήματα του πρωτογενούς τομέα και του τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων όπως προέκυψαν από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα το προηγούμενο διάστημα.
 ertnews.gr/Μυρσίνη Τζινέλλη
Tι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Υφυπουργός
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύουμε στον διάλογο, δεν διακόψαμε ποτέ την επικοινωνία με τους αγρότες μας και εργαζόμαστε σκληρά και συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων τους. Το προηγούμενο διήμερο επισκέφθηκα την Λέσβο όπου:
Συναντήθηκα με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών, ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και τους αλιείς μας. Το Επιμελητήριο Λέσβου και το ΓΕΩΤΕ.
Επισκέφθηκα σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες.
Ξεναγήθηκα σε ένα υπερσύγχρονο Ιδιωτικό Σφαγείο .
Συμμετείχα στα εγκαίνια του Κέντρου Συλλογής Γάλακτος Ομάδας Παραγωγών του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου.
Όλα τα παραπάνω με χρηματοδότηση Προγραμμάτων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη:

Latest..

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες – Αύξηση βάσεων στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62%

ΛΕΣΒΟΣ: Άνοδο στο 38% των τμημάτων κατεγράφη με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, … [Read More...]