Η ΝΙΚΗ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

ΧΙΟΣ :
Εξηγήσεις ζητά η ΝΙΚΗ για το αν η παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη συνδέεται με το ζήτημα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΗ:
Μόλις εχθές ο υπουργός ενημέρωσε εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινίσεις για τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας. Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα, από μόνος του, αμέσως μετά την συνάντηση, να προκαταλάβει την κοινή γνώμη ότι οι νέες ταυτότητες δεν παραβιάζουν την ελευθερία του προσώπου, ούτε προσβάλουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.  
Παρ’ όλα αυτά, σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδος, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, μετά από ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΙΚΗΣ κ. Αποστολάκη και κ. Δελβερούδη, καθώς απέφυγε να απαντήσει σε καίριες λεπτομέρειες που αφορούν στην τεχνολογία των νέων ταυτοτήτων, στην σκοπιμότητά τους, στην υποχρεωτική χρήση τους  αλλά και στις γενικότερες διαδικασίες ανάθεσης του διαγωνισμού.  
Θυμίζουμε ότι η ΝΙΚΗ πρώτη και μόνη έθεσε το ζήτημα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε διάτρητες τεχνολογίες και στην προσβολή της ελευθερίας και των προσωπικών δεδομένων του Έλληνα πολίτη, χωρίς ούτε τότε να λάβει σαφείς απαντήσεις.
Η ΝΙΚΗ θέτει το εξής ερώτημα: Μήπως τελικά η παραίτηση Μηταράκη συνδέεται με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα γύρω από τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες;
Σε κάθε περίπτωση καλούμε σε επαγρύπνηση τον ελληνικό λαό και τον διαβεβαιώνουμε ότι η ΝΙΚΗ παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρεμβαίνει με το μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Latest..

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των 11 – Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]