“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Ελλιπής η χρηματοδότηση για αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων

ΣΑΜΟΣ: Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” έθεσε πρόσφατα το θέμα της συνολικής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τον καταστροφικό και φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, ύστερα από την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το ποσόν των 2.425.000 € για αποκαταστάσεις σχολικών κτιρίων.
Οι μελέτες όμως που έχουν εκπονηθεί από το Δήμο και αφορούν μόνο την στατική ενίσχυση των σχολικών κτιρίων έχουν προϋπολογισμό 3.832.230 ευρώ και θα προστεθούν στο ποσόν αυτό και επιπλέον χρήματα που θα προκύψουν από τις συμπληρωματικές μελέτες (ΗΜ, πυρασφάλειες, κουφώματα, επιχρίσματα κλπ) για να γίνει η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων” αναφέρουν σχετικά οι υπεύθυνοι της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Νίκο Ζάχαρη.
Η παράταξη προσθέτει:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο (18.5.23) η Δημοτική Αρχή φέρνει ως θέμα να γίνει επιλογή ποια από τα 10 σχολικά κτίρια που έχουν μελέτες θα μείνουν απέξω από την υποβολή ένταξης, γιατί λείπουν 1.407.230 € (οι μελέτες έχουν προϋπολογισμό 3.832.230,68 € και η χρηματοδότηση είναι 2.425.000 €)”.
(παρακάτω τμήμα της εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας)

Είχαμε ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να αναδείξει το αίτημα και να διεκδικήσει το σύνολο των χρηματοδοτήσεων για να γίνουν οι αποκαταστάσεις των σχολικών κτιρίων και να αποδοθούν με πλήρη ασφάλεια και λειτουργικά στους μαθητές τους.
Ο τέως βουλευτής του νομού κ. Στεφανάδης σε δηλώσεις του τον Μάρτιο πανηγύριζε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τα κάνει όλα καλά και ωραία και έχει δώσει όλα τα χρήματα που απαιτούνται για τις αποκαταστάσεις των σχολείων.
Καλούμε αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Στεφανάδη και τους άλλους 2 υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ να έρθουν και να προτείνουν ποια από τα σχολικά κτίρια θα μείνουν εκτός ένταξης στην χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ και δεν θα γίνουν τα έργα αποκατάστασης και ας αναλάβουν την ευθύνη να εξηγήσουν στους γονείς γιατί τα παιδιά τους θα κάνουν μαθήματα σε μη κατάλληλες προκατασκευασμένες αίθουσες για πολλά χρόνια ακόμη“.

Latest..

Ανοιχτή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στη Ρόδο – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του (φωτογραφίες + βίντεο)

ΚΩΣ: Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος … [Read More...]