Η βία δεν αντιμετωπίζεται με αδιαφορία

ΧΙΟΣ : Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με την αξιότιμη κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας η οποία παρατηρεί :“Κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συζητάμε, σε όλους τους τόνους, ένα φαινόμενο που, παρότι στηλιτεύεται και καταγγέλλεται, όχι απλώς παραμένει, αλλά και διογκώνεται.”

Το ίδιο και με τον αξιότιμο Υπουργό μας Προστασίας του Πολίτη που δηλώνει:
«Το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη, βρίσκεται στην παιδεία, στα σχολεία, στην κοινωνία, στην οικογένεια, εκεί που πρέπει να μαθαίνουμε τους ανθρώπους, τα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται, να μην είναι φορείς και υποκινητές βίας και κυρίως να μη μένουν άπραγοι, όταν παρατηρούν φαινόμενα βίας.”

Στις  σοβαρότατες αυτές διαπιστώσεις, ας μου επιτραπεί να παραθέσω τα ακόλουθα;
Από το 2008 ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) σε συνεργασία των Αμερικανών Ψυχολόγων (ΑΡΑ) εφαρμόζει το Πρόγραμμα Πρόληψης της Βίας “ACT/Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας’’. Ενα Πρόγραμμα αξιολογημένο από τον Π.Ο.Υ ως ένα από τα 3 πλέον αποτελεσματικά. Ομοίως από το CDC-P, καθώς και 4 ακόμα Οργανισμούς παγκοσμίου κύρους!
Εκτός των ΗΠΑ εφαρμόζεται σε 18+ χώρες που, σε αντίθεση με την Ελλάδα, το στηρίζουν  παντοιοτρόπως!!
Να παρατηρήσω ότι: από έρευνα του  Kaizer Family Foundation, πριν 20 χεόνια,  ένα παιδί 12 ετων έχει δει στα ΜΜΕ 8.000 φόνους και 100.οοο σκηνές Βίας. Σε πρόσφατη έρευνα  ένα 12χρονο έχει δει 36.000 φόνους και 100ντάδες χιλιάδες σκηνές Βίας!!
Οποιος γνωρίζει την εξέλιξη του εγκεφάλου ενός παιδιού, μπορεό να μην απορήσει για τα φαινόμενα Βίας που παρατηρούνται πλέον παγκοσμίως.
Το Πρόγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε γονείς κι’ εκπαιδευτικούς σε βιωματικά Σεμινάρια 9 εβδομάδων, που περιλαμβάνουν γνώσεις αναπτυξιακής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής Ψυχολογίς. Μεθόδους πρόληψης Ενδοοικογενειακής Βίας, Εκφοβισμού, Media Literacy και άλλα σημαντικά στοιχεία για την σωστή διαπαιδαγώγηση των Παοδοών.
Δυστυχώς οι αρμόδιοι Φορείς της Πολιτείας, αν και έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα το έχει ΑΓΝΟΗΣΕΙ!
Στην διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες/

Παντελής Πρώιος, Ψυχολόγος
Τ. Συντονιστής και Πρόεδρος του Προγράμματος ACT/MMME- Βίας,
 Master Trainer APA/ACT Raising Safe Kids Program.
pproios@hotmail.com, 6976643588, 22710 51539.

Latest..

Σάμος: Όπλα, ναρκωτικά και αρχαία

ΣΑΜΟΣ: Πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα δύο σπίτια ενός 66χρονου Έλληνα στη Σάμο, όταν τα έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο … [Read More...]