IATA: Ποιά είναι τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα αεροπορικά ταξίδια, στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια

ΚΩΣ: Η Διεθνής Αεροπορική Ένωση (IATA) αποκάλυψε τις λεπτομέρειες και τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα γίνει η σταδιακή επανεκκίνηση των πτήσεων, εν μέσω της πανδημίας.
Η IATA δημοσίευσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ένα έγγραφο, το οποίο καταγράφει την προσέγγισή της για τη βαθμιδωτή εφαρμογή προσωρινών μέτρων βιο-ασφάλειας.
Ο νέος αυτός Οδικός Χάρτης αποσκοπεί να παρέχει στις κυβερνήσεις την απαραίτητη εμπιστοσύνη, ώστε να ανοίξουν τα σύνορα, καθώς και να παροτρύνει τους επιβάτες να αρχίσουν ξανά να ταξιδεύουν.
Ο CEO και Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, αναφέρει:
«Δεν υπάρχει ένα απλό μέτρο, το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο και θα επιφέρει την επανέναρξη των πτήσεων. Αλλά τα βαθμιδωτά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται διεθνώς και αναγνωρίζονται από τις κυβερνήσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος».
Τα κυριότερα σημεία της νέας αυτής προσέγγισης συμπεριλαμβάνουν:
Πριν την πτήση, η IATA προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να συλλέγουν τα δεδομένα των επιβατών, όπως για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους, πριν το ταξίδι. Τα δεδομένα αυτά θα συλλέγονται μέσω δοκιμασμένων καναλιών, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για την eVisa ή τα ηλεκτρονικά προγράμματα εξουσιοδότησης ταξιδιών.
Στο αεροδρόμιο αναχώρησης η Ένωση προβλέπει την εφαρμογή των εξής μέτρων:
Η Πρόσβαση στο κτίριο του τερματικού σταθμού θα επιτρέπεται μόνο για τους εργαζόμενους των αεροπορικών εταιριών και του αεροδρομίου, καθώς και για τους επιβάτες (με εξαίρεση τους συνόδους ατόμων με αναπηρίες και ανηλίκων).Έλεγχος θερμοκρασίας από εκπαιδευμένο προσωπικόΤήρηση μέτρων απόστασης σε όλες τις διαδικασίεςΧρήση μασκών για τους επιβάτες και το προσωπικό σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών αρχώνΕπιλογή self-service κατά το check-in με στόχο τη μείωση της επαφής και των ουρών αναμονήςΗ επιβίβαση θα γίνεται όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά με αναδιοργάνωση του χώρου των πυλών, προτεραιότητα στη μείωση της συμφόρησης και τον περιορισμό των χειραποσκευώνΗ καθαριότητα και η απολύμανση θα ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών. Αυτό περιλαμβάνει τη διάθεση αντισηπτικών χεριών.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης

Είναι απαραίτητη η χρήση μασκών από τους επιβάτες και το προσωπικό
Απλοποίηση των υπηρεσιών καμπίνας και catering με προ-συσκευασμένα προϊόντα για μείωση της διάδρασης μεταξύ επιβατών και πληρώματος
Μείωση του συνωστισμού των επιβατών στην καμπίνα, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση της ουράς αναμονής για τις τουαλέτες
Ενισχυμένη και πιο συχνή απολύμανση

Στο αεροδρόμιο άφιξης

Έλεγχος θερμοκρασίας, εάν κρίνεται απαραίτητο από τις τοπικές αρχές
Αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τελωνειακούς και συνοριακούς ελέγχους μέσω των εφαρμογών των κινητών και των βιομετρικών τεχνολογιών
Επιτάχυνση της διαδικασίας και της επιστροφής στους χώρους παραλαβής αποσκευών με στόχο τη μείωση του συνωστισμού και της ουράς αναμονής
Υγειονομικές ανακοινώσεις και ιχνηλάτιση των επαφών από τις κυβερνήσεις με στόχο τη μείωση της εισαγωγής κρουσμάτων και της μετέπειτα μετάδοσης.

Η IATA αναφέρει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι προσωρινά, θα αξιολογούνται συνεχώς, και θα αντικαθίστανται από πιο αποδοτικές επιλογές ή και θα καταργούνται, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση εκφράζει την ελπίδα της για 2 σημεία-κλειδά, έως ότου να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο:
Εξέταση για τον Κορωνοϊό:Η IATA υποστηρίζει τις εξετάσεις, οι οποίες παρέχουν μετρήσιμα, έγκυρα και γρήγορα αποτελέσματα. Η εξέταση κατά την έναρξη της διαδικασίας του ταξιδιού θα δημιουργήσει ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον, το οποίο θα παρέχει την κατάλληλη εμπιστοσύνη στους ταξιδιώτες και τις κυβερνήσεις.
Διαβατήρια «Ανοσίας»: Η IATA υποστηρίζει την ανάπτυξη διαβατηρίων «ανοσίας» με στόχο τον διαχωρισμό των ασφαλών ταξιδιωτών, εφόσον αυτά υποστηρίζονται από τις ιατρικές αρχές και αναγνωρίζονται από τις κυβερνήσεις.
Η IATA επαναπροσδιόρισε τη θέση της προς τα μέτρα απόστασης στο κατάστρωμα και τα μέτρα καραντίνας κατά την άφιξη:
Μέτρα Καραντίνας: Καθίστανται περιττά μέσω του συνδυασμού του ελέγχου της θερμοκρασίας και της ιχνηλάτισης επαφών. Οι έλεγχοι θερμοκρασίας μειώνουν το ρίσκο ταξιδιών από συμπτωματικούς ασθενείς, ενώ η ιχνηλάτιση μετά την άφιξη μειώνει τον κίνδυνο εισόδου κρουσμάτων.
Τήρηση απόστασης στο κατάστρωμα (Οι μεσαίες θέσεις παραμένουν κενές): Καθίσταται περιττή μέσω της χρήσης μασκών από όλους τους επιβαίνοντες μαζί με τα μέτρα μείωσης της μετάδοσης (όλοι κοιτούν μπροστά, ο εξαερισμός κινείται από το ταβάνι προς το δάπεδο, η διαρρύθμιση των θέσεων προστατεύει τη μετάδοση προς το πιλοτήριο, και τα φίλτρα εξαερισμού είναι ιατρικού επιπέδου).
Η κοινή αναγνώριση των παγκοσμίως συμφωνηθέντων μέτρων είναι απαραίτητη για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών. Η IATA με το νέο Οδικό της Χάρτη απευθύνεται στις κυβερνήσεις. Αυτή η δράση υποστηρίζει την ομάδα εργασίας της ανάκαμψης των αερομεταφορών (CART) του Διεθνούς Οργανισμού Αερομεταφορών (ICAO), η οποία έχει αναλάβει το έργο της ανάπτυξης των απαραίτητων standards για την επανεκκίνηση των αερομεταφορών.
Διαβάστε ΕΔΩ τα πλήρη μέτρα για την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων.
Follow us: @money_tourism on Twitter | xrimatourismos on Facebook – Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Latest..