ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ: ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19 ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ

ΧΙΟΣ :
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση τόσο των κρουσμάτων Covid-19 στον πληθυσμό όσο και των νοσηλειών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών επιλέγουμε περισσότερο τους κλειστούς χώρους. Δεδομένων ότι τα ποσοστά εμβολιασμού με την επικαιροποιημένη δόση παραμένουν χαμηλά, ότι τα απλά και σημαντικά μέτρα προστασίας δεν τηρούνται και ότι τις επόμενες γιορτινές μέρες θα υπάρξουν μεγάλες μετακινήσεις και συναθροίσεις το πρόβλημα αναμένεται να κορυφωθεί.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σας υπενθυμίζει ότι:

  • Η νόσηση από την Covid-19 εκδηλώνεται συνήθως ως μια ήπια λοίμωξη στην πλειοψηφία των ασθενών. Όμως σε μια ομάδα ασθενών, ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους, στους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, μεταβολικά, νευρολογικά, η λοίμωξη μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή και κάποιες φορές θανατηφόρα, ενώ για κάποιους αυξάνει τη νοσηρότητα (για καρδιαγγειακά και νευρολογικά νοσήματα) για πολλούς μήνες μετά τη νόσο. Μην ξεχνάμε, ότι περίπου 40-50 άτομα κάθε εβδομάδα στη χώρα μας καταλήγουν  ως συνέπεια των επιπλοκών της Covid-19.
  • Ο εμβολιασμός μας προφυλάσσει από τη βαριά λοίμωξη και συστήνεται για όλους των άνω των 60 χρόνων και για όλες τις ηλικίες σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους υγειονομικούς χώρους, (Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Υγείας, δημόσια και ιδιωτικά ιατρεία). Η μάσκα μας προστατεύει όταν τη χρησιμοποιούμε σε κλειστούς χώρους και χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.
  • Οι κλειστοί χώροι πρέπει να αερίζονται επαρκώς και είναι σημαντικό να διαθέτουν σύστημα καθαρισμού του αέρα.
  • Τα άτομα που νοσούν πρέπει να απομονώνονται για να προστατεύσουν το περιβάλλον τους για τρεις τουλάχιστον μέρες και να επανέρχονται με μάσκα, αφού παραμείνουν για δυο τουλάχιστον μέρες ελεύθεροι συμπτωμάτων. Σε κάθε περίπτωση οι νοσούντες πρέπει να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό, ιδιαίτερα δε αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα, για να πάρουν οδηγίες και αν προβλέπεται την αντιική αγωγή.

Η υπεύθυνη στάση όλων μας θα συμβάλλει στην μικρότερη νοσηρότητα της κοινότητας εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη απόλαυση των γιορτινών ημερών που έρχονται.

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]