Ιατρικός Σύλλογος Κω για Άδωνι: Όχι ακραίες, αναχρονιστικές πρακτικές, που θυμίζουν καθεστώτα άλλης εποχής

ΚΩΣ:

Η εμφανής αποτυχία του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ένα ελκυστικό ΕΣΥ στις παραμεθόριες περιοχές δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ιατρούς, που ήδη εργάζονται στα νησιά και έχουν επιλέξει τη δυσκολία της ιατρικής πράξης μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η υγειονομική κάλυψη των νησιών είναι ευθύνη των κυβερνώντων.
Χρειάζονται πολιτικές που να θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, είτε αναφερόμαστε στους λειτουργούς υγείας, είτε στους ασθενείς.Σίγουρα όχι ακραίες, αναχρονιστικές πρακτικές, που θυμίζουν καθεστώτα άλλης εποχής.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω δεν έχει μείνει άπραγος. Ως εποπτεύουσα αρχή έχει κρούσει τον κώδωνα εγκαίρως και πολλαπλώς, προτείνοντας σαφείς λύσεις και κίνητρα για την κάλυψη της μοναδικής Β’θμιας δομής με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
Λύσεις για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εφαρμογή, με τρόπο ολιστικό, κατανοώντας την ανάγκη προσαρμογής νέων διοικητικών, οικονομικών αλλά και επιστημονικών κανονισμών.
Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο Υπουργείο και είμαστε στην διάθεση του Υπουργού για κάθε συζήτηση. Παρόντες για μια συνεργασία προς όφελος των πολιτών με σεβασμό στα μέλη μας.
Γιατί μόνο μέσα από τις συνεργασίες δημιουργούνται δυνατότητες εφαρμογής λύσεων προς όφελος των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Κατερίνα Γαβαλά

Latest..

Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

ΙΚΑΡΙΑ: Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας – Ικαριακή Ραδιοφωνία <!-- … [Read More...]

Προσωρινές διακοπές ηλεκτροδότησης Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρο – Εκδήλωση από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμηςγια τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που θα … [Read More...]