Ιατροδικαστής για θάνατο 20χρονης: Θέλει προσοχή για το πώς θα εκτιμηθούν οι αποφάσεις του νοσοκομείου (video από την ΕΡΤ)

ΧΙΟΣ :

«Για όλους είναι κάτι απλή η αμυγδαλίτιδα και πλήρως θεραπεύσιμη. Δεν συναντάμε συχνά θανάτους εξαιτίας της οξείας αμυγδαλίτιδας» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια πιο γενικευμένη λοίμωξη, δηλαδή αυτή η κατάσταση ξέφυγε από την περιοχή των αμυγδαλών, οπότε και προκάλεσε κάποιες συστηματικές επιπλοκές με αποτέλεσμα τον θάνατο. Αυτές τώρα μένουν να ταυτοποιηθούν από την ιατροδικαστική που έχουμε δώσει εντολή να διενεργηθεί και φυσικά χρειαζόμαστε και τον ιατρικό φάκελο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε πώς μια τέτοια κατάσταση μπόρεσε και κατάφερε βασικά να προκαλέσει επιπλοκές και να αποφέρει και το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας».

Ερωτηθείς για τις τυχόν ευθύνες του ιατρικού προσωπικού που εξέτασε και φρόντιζε την άτυχη φοιτήτρια ο κ. Γαλεντέρης υπογράμμισε πως «αυτό πρέπει να δούμε με πάρα πολύ προσοχή και ωριμότητα. Να δούμε τον ιατρικό φάκελο και να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει εκ μέρους των γιατρών εκεί και αν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό ούτως ώστε να αποτρέψουν την πορεία προς την πλήρη αποδιοργάνωση των συστημάτων της και το θάνατο. Συνεπώς αναμένουμε κι εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε να εκτιμηθεί ιατρικός φάκελος και το τι ακριβώς έχει γίνει δηλαδή τι εξετάσεις γίνανε, τι φαρμακευτική αγωγή χορηγήθηκε.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα δώσουν πάρα πολύ μεγάλο φως στην πορεία της ασθενούς προς το μοιραίο».
Επιπλέον σημείωσε πως η όποια ανησυχία έχει ο κόσμος σχετικά με την τραγική κατάληξη της 20χρονης «πηγάζει και από το γεγονός ότι όταν νοσηλευόταν. Δεν ήταν απλά στο σπίτι της και ελάμβανε μια αγωγή από το στόμα, αλλά ότι ήταν σε ένα νοσοκομείο και ουσιαστικά δεχόταν άμεσα μια ιατρική φροντίδα. Αυτό είναι το οποίο θεωρώ ότι ξενίζει πάρα πολύ στους στο κοινό» ενώ υπογράμμισε πως «συνεπώς εδώ θέλει μια πολύ μεγάλη προσοχή για το πώς θα εκτιμηθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το νοσοκομείο».
Τέλος συμπλήρωσε πως οι παθολογικές εξετάσεις είναι αυτές που τραβάνε προς τα πίσω την έρευνα για να επαληθεύσουν ουσιαστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής σημειώνοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να έχουμε μια πλήρη εικόνα».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]