«Ιερό σφυρί» σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από Μητροπολίτη

ΛΕΣΒΟΣ:

Σύμφωνα με  πληροφορίες από το neakriti, ένα σπίτι στην Κρήτη που ανήκει σε έναν Κρητικό κληρικό, χτυπήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό των 296.000 ευρώ και μάλιστα ο υποψήφιος αγοραστής ήταν Μητρόπολη της εγχώριας αυτοδύναμης Εκκλησίας της Κρήτης. Αυτή η είδηση προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς συμβαίνει σε μια περίοδο που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Δεσπότης στην Κρήτη «χτύπησε» με 296.000 ευρώ την πρώτη κατοικία οφειλέτη
Ωστόσο, η Μητρόπολη της Κρήτης δεν κατάφερε να αποκτήσει την κατοικία του μικρομεσαίου επιχειρηματία που είχε υψηλό χρέος, καθώς υπήρχε ένας άλλος αγοραστής που πλήρωσε 310.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα αρχοντικό σπίτι 200 τ.μ.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα της υπόθεσης προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται  δύο ακόμη ιδιώτες αντιμετώπισαν σφοδρό ανταγωνισμό από  τη Μητρόπολη κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού για να αποκτήσουν την ιδιοκτησία του σπιτιού ενός μικρομεσαίου. Τελικά, αυτή κατοχυρώθηκε σε έναν αποφασισμένο φαρμακοποιό που επιθυμούσε πολύ να το αποκτήσει!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κατοικία του μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα βγήκε σε πλειστηριασμό από ένα fund. Αρχικά, το χρέος του οφειλέτη ήταν 45.000 ευρώ από ένα δάνειο της τράπεζας, αλλά έφτασε τώρα στα 120.000 ευρώ.
Σε σχέση με την ιδιοκτησία του οφειλέτη, αφορούσε ένα κτίσμα με έκταση 200 τ.μ. που ήταν 100 ετών και είχε κληρονομηθεί από τον προπάππου του. Το κτίριο αυτό ήταν κηρυγμένο ως προστατευόμενο από τις αρχές.
Η εν λόγω ιδιοκτησία κέντρισε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης, που είναι υπεύθυνη για την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο, και αυτή προσέφερε 200.000 ευρώ για την αγορά του. Εντούτοις, στη δημοπρασία  παρουσιάστηκε το Επιμορφωτικό και Επικοινωνιακό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης μέσω επίσημου εκπροσώπου, ο οποίος ήταν ο ίδιος ο Δεσπότης.
Ο Δεσπότης ήταν υπεύθυνος για τις προσφορές στο κονταροχτύπημα, που έφτασε τις 290.000 ευρώ, όταν ο ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους προσέφερε 295.000 ευρώ. Η Μητρόπολη δεν αποχώρησε από το παιχνίδι και έκανε προσφορά 296.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Τελικά, ο φαρμακοποιός έδωσε την τελευταία προσφορά, προσφέροντας 310.000 ευρώ και απέκτησε το σπίτι.

Latest..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας στον Δήμο Χίου έχουν ανακύψει πρόσφατα, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γιώργος Κλιαμενάκης, με άρθρο … [Read More...]

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 19:00,«Η άγνωστη γεωπολιτική της Ελληνικής Επανάστασης», στο “Μαρούλα” .

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]