Ημερίδα για την ανάδειξη και ποιοτικό έλεγχο του θυμαρίσιου μελιού Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα στο Κέντρο Πολιτισμού, & Ιστορίας Καλύμνου, με αντικείμενο την παρουσίαση του ερευνητικού έργου ΘΥΜΕΚΑ: «Εφαρμογή της καινοτόμου μεθοδολογίας μεταβολομικής για την ανάδειξη της ποιότητας, διατροφικής αξίας και ελέγχου νοθείας θυμαρίσιου μελιού Καλύμνου».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την εταιρεία Quality Agro Solution, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θυμαρίσιου Μελιού Καλύμνου.
Πρόγραμμα Ημερίδας

  • 18:30 – 19:00 | Προσέλευση – Χαιρετισμοί
  • 19:00 – 19:20 | Παρουσίαση του έργου ΘΥΜΕΚΑ
    Σοφία Καλαϊτζάκη, CEO, Quality Agro Solution
  • 19:20 – 20:00 | Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, αντιοξειδωτική δράση και μεταλλικά στοιχεία του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου
    Λευτέρης Αλυφαντωδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • 20:00 – 20:30 | Μεταβολική σύσταση θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου: Εφαρμογή μεταβολωμικής για τον έλεγχο της ποιότητας
    Κωνσταντίνος Αλιφέρης, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργικής Φαρμακολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Μ16ΣΥΝ2-00266 και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014–2020.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μία εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την επιστημονική τεκμηρίωση και την ανάδειξη του μοναδικού θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου!
Προηγούμενο άρθροΤο 3ο φύλλο της Ηλεκτρονικής εφημερίδας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου είναι εδώ!Επόμενο άρθροΣεισμός 4,6 Ρίχτερ νοτιοδυτικά Αμοργού

Latest..