Ημερίδα για “της δαντελένιας Χίου χειροτεχνήματα” (video)

ΧΙΟΣ :

Με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της υφαντικής τέχνης αλλά και την ανάδειξη της χιώτικης δαντέλας πραγματοποιείται το Σάββατο, 25 Μαΐου από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 μ.μ., ημερίδα, με θέμα «της δαντελένιας Χίου Χειροτεχνήματα» από το Γυναικείο Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» στο Μουσείο Μαστίχας.
Η Μαριέλλα Βαρώνη, πρόεδρος του Γυναικείου Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού», η Εφη Ζαφειράκη, πρόεδρος του παραρτήματος Χίου και η Νίκη Τσιλίμη, γενική γραμματέας του παραρτήματος Χίου μίλησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη μαγεία της δαντέλας, της υφαντικής και των παραδοσιακών χειροτεχνημάτων της Χίου. Επίσης τη δράση του Συνδέσμου που λειτουργεί εκτός από την πόλη της Χίου και στα Καρδάμυλα, ενώ έχει ομάδες και σε χωριά του νησιού.
Ο Σύνδεσμος που άρχισε να λειτουργεί μετά το κλείσιμο της τότε Οικοκυρικής Σχολής, διδάσκει σήμερα υφαντική και πλεκτική σε περίπου 50 γυναίκες και φιλοδοξεί να αποτελέσει την βάση ακόμα και για επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων νέων ανθρώπων, που θα επιλέξουν την πανάρχαια τέχνη της υφαντικής και τα μοναδικά χειροτεχνήματα με δαντέλα, με τεχνικές όπως είναι το κοπανάκι και το χιώτικο μωσαϊκό.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Νέα Αριστερά: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πληρωμή ενισχύσεων στους νησιώτες κτηνοτρόφους»

ΛΕΣΒΟΣ:  Η Νέα Αριστερά κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους των νησιών μας.Προς κκ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και … [Read More...]