Κ. Καΐσερλης: Επιτέλους κάτι κινείται απέναντι στις ψευδαισθήσεις

ΚΩΣ: Επιτέλους κάτι κινείται απέναντι στις ψευδαισθήσεις  
Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια όπου ένα περιφερειακό τοπικό κομματικό όργανο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει και διεκδικεί από τα κεντρικά όργανα του κόμματος την διαμόρφωση θέσεων για τις αλλαγές στο κατεστημένο για χρόνια πολιτικό σύστημα μέσω των αλλαγών στα συστήματα διακυβέρνησης!
Είναι η πρώτη φορά που μια τοπική κομματική οργάνωση λέει την αλήθεια εκφράζοντας δημόσια αυτό που σχεδόν όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πως το πολιτικό σύστημα είναι παρωχημένο και έχει σαπίσει ως πρώτη αιτία των προβλημάτων!
Είναι η πρώτη φορά που μια τοπική κομματική οργάνωση απελευθερωμένη βάζει στόχο να διευρύνει την βάση της και να απελευθερώσει δυνάμεις τις περιφέρειας που μέχρι σήμερα είναι καθηλωμένες στην κεντρική γραφειοκρατία. Και  προτείνει θαρραλέα την αποκέντρωση των συστημάτων διακυβέρνησης, από πάνω μέχρι κάτω, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες! Να αναλάβουν ευθύνες οι πολίτες!
Σήμερα ως ένας απλός πολίτης που έζησε όλες τις διακυμάνσεις της πολιτικής από το 1963 μέχρι σήμερα. Που είδε τον λαό να πάλλεται για ισότητα ελευθερία και δημοκρατία και τον ίδιο λαό να υποτάσσεται στο ψέμα και στην υποκρισία. Που είδε πολιτικούς να αντιστέκονται και την άλλη στιγμή να παραδίδονται! Που είδε τις κοινωνίες να ανταγωνίζονται απελευθερωμένες και δημιουργικές  και να είναι οι τροφοδότες των πολιτικών διεργασιών της χώρας και σήμερα να είναι στείρες!
Σας λέω συμφωνώντας μαζί τους. ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αυτός ο λαός να σηκώσει και πάλι το πνεύμα του και το ανάστημα του, να μιλήσει με ειλικρίνεια  ανατρέποντας τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες μας ποτίζουν η σημερινή άκρα δεξιά αλλά και το συστημικό πολιτικό σύστημα, εάν πρώτα αυτός ο λαός δεν αποκτήσει ρόλο και ευθύνη στην επίλυση των σημερινών του αναγκών, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη!
Αυτή είναι η προϋπόθεση για να περάσει η κοινωνία μας στο επόμενο αναγκαίο για την επιβίωση μας στάδιο, της αδελφοσύνης, της ισότητας, της πραγματικής δημοκρατίας, της δημιουργικής δύναμης. Να αντισταθεί στην βαρβαρότητα του μίσους και του τυφλού υπολογισμού και του αχαλίνωτου κέρδους! Να διαλέξει αυτός τις λύσεις για την εκπαίδευση, την υγεία και την ίδια τη ζωή του.
Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρομαι όμως για τον φίλο μου Δημήτρη Χασαπλαδάκη, τον παλιό συνάδελφο Γιώργο Κασσάρα και τους συναδέλφους τους γιατί για πρώτη φορά ως τοπική κομματική οργάνωση είπαν την αλήθεια! Δεν ασχολούνται απλά με την διαχείριση της καθημερινότητας ως δήθεν ειδήμονες επίλυσης των προβλημάτων αντιγράφοντας το κέντρο και τα κανάλια.
Και θα ήμουνα ευτυχής εάν και η πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κ. Ψύρη και  οι  γραμματείς της τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, οι αγαπητοί Μιχάλης Χατζηγιακουμής και Γιώργος Θεοφιλίδης,  έχοντας παρόμοια ευθύνη, δραστηριοποιηθούν κατά τον ίδιο τρόπο!
Οι προτάσεις των 17 μελών της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  για πρώτη φορά δεν αφορούν τους ίδιους! Αφορούν όλους μας, αφορά τα στελέχη του Δήμου μας και τους φορείς του! Οι προοδευτικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας  θα πρέπει να συστρατευτούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας από τα κόμματα τους την αφύπνιση και ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας μας! Είναι η αναγκαία βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο αγώνας ολόκληρου του δημοκρατικού λαού για την αλήθεια, την ισότητα και την δικαιοσύνη ως βάσεις και προϋποθέσεις της επίλυσης των τοπικών προβλημάτων μας.
Φιλικά Κώστας Καϊσερλης π. Υφυπουργός Εσωτερικών

Latest..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΝΗΣ Κ. ΡΥΜΙΚΗΣ

ΧΙΟΣ : Συνάντηση με όλους τους Προέδρους των Βορειοχώρων πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καρδαμύλων και Αμανής κ Κ. Ρυμικής. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα των … [Read More...]

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ»

ΧΙΟΣ : Σχετικά με την καταγραφή των αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο ΟΠΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ», η προθεσμία καταγραφής κατόχων άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητών λαϊκών … [Read More...]

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΠΙΝΗ

ΧΙΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον αθλητή του συλλόγου «ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ»,ΠΙΠΙΝΗ ΣΑΡΑΝΤΗ, για την συμμετοχή του στα … [Read More...]