Καμπάνια με ευφυολογήματα από τον γνήσιο εκπρόσωπο του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας Νικηφόρο Παπανικόλα

ΚΩΣ:

Καμπάνια με ευφυολογήματα από τον γνήσιο εκπρόσωπο του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας Νικηφόρο Παπανικόλα

Προκαλούν θυμηδία οι αναφορές σε “κράτος λάφυρο” από εκείνους που ανήγαγαν την ιδιοκτησία του κράτους σε κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία

Ως γνήσιος εκπρόσωπος του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, είναι ο τελευταίος που νομιμοποιείται να ασκεί κριτική και να  κάνει υποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή λειτουργούν πάντα στο φως και δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Στην παλαιοκομματική λογική με την οποίαν ο υποψήφιος Νικηφόρος Παπανικόλας μπολιάστηκε από τους πολιτικούς του πάτρωνες, είναι αναμενόμενο η καθαρότητα και η πλήρης διαφάνεια, να θεωρούνται “θεσμική εκτροπή”. Είναι ζήτημα αντίληψης και πολιτικού αξιακού κώδικα.

Ομοίως, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η αναφορά στο “κράτος λάφυρο” από τον εκπρόσωπο του κομματικού φορέα για τον οποίο η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους απετέλεσε για δεκαετίες κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία.

Το ποιος απαξίωσε τους θεσμούς και μετέτρεψε το κράτος σε λάφυρο, το έχει αποτυπώσει η σύγχρονη ιστορία, το έχει εμπεδώσει η ελληνική κοινωνία, το έχει εμπεδώσει  η κοινωνία των νησιών μας, που τα τελευταία χρόνια αντιστέκεται σθεναρά στις απόπειρες λαφυραγώγησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τους νοσταλγούς του παρελθόντος, από τα απομεινάρια του και από τα δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα.
Ο υποψήφιος Νικηφόρος Παπανικόλας αναζητά εξαγνισμό κάνοντας χρήση λεκτικών όρων που έρχονται στο σήμερα, φορτισμένες από τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού παρελθόντος που τον έσπρωξε στον πολιτικό στίβο.
Κι αν θέλει “αλλαγή παραδείγματος”, ας ξεκινήσει από τον δικό του πολιτικό χώρο. Ας ψάξει το παρελθόν του και είναι βέβαιο ότι θα βρει πολλά παραδείγματα προς αποφυγή, που, ναι, δεν αξίζουν στα νησιά και τους πολίτες τους.

 

Το Γραφείο Τύπου

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]