Καλά νέα! Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Καιρίδης δίνει λύση στο θέμα της στέγης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

ΛΕΣΒΟΣ:

Μια ευχάριστη είδηση προέκυψε από την τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, για την αποκατάσταση του Αναγνωστηρίου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγιάσο για το πώς μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε πριν από 7 χρόνια, όταν κατέρρευσε η σκεπή του Αναγνωστηρίου, ενός πνευματικού κυττάρου του νησιού, ο Υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι το έργο θα ενταχθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου.Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Καιρίδης, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης το Υπουργείο Μετανάστευσης θα χρηματοδοτήσει το δήμο Μυτιλήνης για να αναλάβει το έργο αποκατάστασης της ζημιάς.
Σήμερα μάλιστα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης με τη διαδικασία χρησιδανείου, ο δήμος θα πάρει αποφασίσει να περάσει στην αρμοδιότητά του το Αναγνωστήριο υπό προϋποθέσεις για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο, δεδομένου ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αναγνωστηρίου, δεν επιτρέπει την απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
Εδώ και 7 χρόνια οι φορείς του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου αλλά και του δήμου Μυτιλήνης προσπαθούν να βρουν φόρμουλα χρηματοδότησης αλλά , γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις σε νόμους και άρθρα, δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα να προχωρήσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Παρά τις πληγές του το Αναγνωστήριο περιόρισε μεν, αλλά δεν σταμάτησε την πλούσια προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού και την μεταλαμπάδευση της γνώσης της παράδοσης και του πολιτιστικού πλούτου στα νέα παιδιά. δράσεις.
Ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε από το Σάββατο 18 εως τη Δευτερα 20 Μαϊου τη Λεσβο, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, στο Βόρειο Αιγαίο.
Μυρσίνη Τζινέλλη/ ertnews.gr
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού στην ΕΡΤ: 

Latest..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΙΑΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

ΧΙΟΣ : Σε ένα ακόμη ζήτημα καθημερινότητας η Δημοτική Αρχή Μαλαφή πήρε κάτω από τη βάση, καθώς η απουσία προγραμματισμού ήταν εμφανής. Συγκεκριμένα τα σκίαστρα στην Απλωταρία που … [Read More...]