Κάλεσμα για την Εθελοντική δράση στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Κάλεσμα για την Εθελοντική δράση στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Φίλες και φίλοι του Προφήτη Ηλία, Χριστός Ανέστη!
Η ημέρα της εθελοντικής δράσης που συνδιοργανώνουμε με την ομάδα διάσωσης Καλύμνου είναι προ των πυλών. Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 7:00 π.μ. θα ξεκινήσουν δύο λεωφορεία, ένα από το Δημαρχείο και ένα από την Πλατεία του Μασουριού. Στις 7:15 π.μ. θα περάσουν από τις Ελιές. Στις 7:30 π.μ. οι εθελοντές θα έχουν φτάσει στην πλατεία του χωριού με προορισμό την Λαγκά. Όσοι κατοικούν στο χωριό θα έρθουν απευθείας στη Λαγκά. Τα υλικά θα βρίσκονται στο τέλος του χωματόδρομου στην περιοχή Μέσα Πηγάδι, που απέχει 5 λεπτά από τη Λαγκά. Εκεί θα πάμε πεζοί. Τα υλικά είναι συσκευασμένα σε σακούλες των 8 κιλών για να είναι εύκολα στη μεταφορά τους. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανθρώπινη αλυσίδα. Η διαδρομή θα χωριστεί σε σταθμούς, και σε κάθε σταθμό θα υπάρχει ανάπαυλα. Ο καθένας θα πρέπει να έχει ένα σακίδιο με νερό, σάντουιτς, αντιανεμικό και μια επιπλέον κοντομάνικη μπλούζα, ενώ θα φοράει καπέλο και αντηλιακό.
Δεν είναι απαραίτητο να ανέβουμε όλοι στην κορυφή. Ο καθένας, ανάλογα με τις δυνάμεις και τον χρόνο που διαθέτει, θα βοηθήσει όσο μπορεί. Στην κορυφή του Προφήτη Ηλία υπάρχει τουαλέτα, χώρος για ξεκούραση, δροσερό νερό και καφεδάκι.Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο Προφήτης Ηλίας πέρασε δύσκολα και αυτή είναι η ευκαιρία μας να τον αποκαταστήσουμε και να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και την πίστη μας. Θα χαρούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 
 Αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου, έχουμε την εθελοντική μας δράση για τον Προφήτη Ηλία.  Στις 7:00 π.μ. ξεκινούν ταξί από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και λεωφορείο από την Πλατεία Μασουριού, 7.15 π.μ θα περάσει απο τις Ελιές. Οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν  απευθείας στην Λαγκά η στην πλατεία του χωριού στις 7:30 π.μ. . Φέρτε μαζί σας νερό, σάντουιτς, αντιανεμικό, επιπλέον μπλούζα, καπέλο και αντηλιακό . Θα περπατήσουμε μέχρι την περιοχή Μέσα Πηγάδι και θα σχηματίσουμε ανθρώπινη αλυσίδα . Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο γρηγορότερα θα ολοκληρωθεί η δράση! Αυτές οι οδηγίες έχουν σκοπό να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα όσους από εμάς θα βρεθούμε στην δράση.
 Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο link που θα βρεις στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης.
Διοργανώνουμε μία πολύ σημαντική δράση μεταφοράς υλικών σε «τσουβαλάκια», που στόχο έχει να βοηθήσει στην ταχύτερη ολοκλήρωση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά και σταδιακά αποκαθίστανται.
Τα υλικά αυτά θα βρίσκονται στην αρχή του μονοπατιού. Σκοπός  μας είναι να μεταφερθούν «χέρι – χέρι» στην κορυφή του «Προφήτη Ηλία» από όλους εμάς και εσάς, τους εθελοντές, που θα λάβουμε μέρος.Η ομάδα μας, με την ευγενική υποστήριξη της Ομάδας Διάσωσης και με την βοήθεια όσων συλλόγων & εθελοντών δηλώσουν το ενδιαφέρον τους… θα επιχειρήσει ένα γρήγορο, οργανωμένο ανέβασμα αυτών των υλικών («τσουβαλάκια») στη κορυφή του βουνού. Η όλη δράση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 ώρες και στόχος είναι, όλοι με ασφάλεια να έχουμε κατέβει στις 1 το μεσημέρι.
 Απλοί εθελοντές, παρέες, σύλλογοι, ομάδες και φορείς μπορούν να βοηθήσουν εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στη φόρμα & κάνοντας κοινοποίηση αυτήν την ανακοίνωση.
 Αν πραγματικά πιστεύεις πως θα είσαι «διαθέσιμος» και θα μπορείς να βοηθήσεις εκείνη την ημέρα (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 19 ΜΑΪΟΥ), συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να δηλώσεις συμμετοχή. Εμείς θα είμαστε εκεί!
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Latest..

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Το Σάββατο 1/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου Μιχάλη Κουτελλά: “Το ιστορικό Ανέγερσης και λειτουργίας του Επαρχιακού Μεγάρου Καλύμνου”-Έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν στο”Young Business Talents”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]