ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Γ. Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ

ΧΙΟΣ :
Σε θέση μάχης βρίσκονται τα σωματεία εργαζομένων του νησιού με αφορμή την υπογραφή της προκήρυξης από την Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας και εκμετάλλευσης αντιμονίου στη Χίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται για «ταφόπλακα» που θα πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή της Αμανής και ολόκληρο το νησί.
Στο κάλεσμα επισημαίνεται πως η Δημοτική Αρχή Χίου έχει συνταχθεί ενεργά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, συμβάλλοντας σε αυτό που το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «έγκλημα ενάντια στην Αμανή και ολόκληρο το νησί». Παράλληλα, τονίζεται η κρισιμότητα της στιγμής και η ανάγκη δυναμικής απάντησης, μέσα από την κινητοποίηση όλων των σωματείων και των κατοίκων της Χίου.
Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, στις 19:00, έξω από το Δημαρχείο Χίου, με στόχο να σταλεί ηχηρό μήνυμα ενάντια στους σχεδιασμούς εξόρυξης αντιμονίου. Στο κάλεσμα, η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει την ανάγκη συστράτευσης όλων των μαζικών φορέων, των τοπικών συμβουλίων της Αμανής, καθώς και των πολιτών του νησιού, προκειμένου να αποτραπεί μια καταστροφική για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Τα σωματεία εργαζομένων και ολόκληρος ο χιώτικος λαός πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά και να δώσουν δυναμική απάντηση στο έγκλημα που δρομολογείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΚΑΛΕΣΜΑ  ΤΗΣ Ε Γ. ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1/25, στις 19.00
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο Δημαρχείο Χίου!!!
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η υφυπουργός του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, υπέγραψε την προκήρυξη για το διεθνή διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση αντιμονίου στη Χίο, που θα βάλει την ταφόπλακα στην Αμανή και σε ολόκληρο το νησί.
Συνένοχοι στο έγκλημα ενάντια στην Αμανή και ολόκληρο το νησί, είναι και η δημοτική αρχή Χίου που έχει  βάλει πλάτη ενεργά  στην όλη υπόθεση από την πρώτη στιγμή!
Μπροστά σ’ αυτή την καταστροφική εξέλιξη, τα σωματεία εργαζομένων του νησιού μας, όλος ο Χιώτικος Λαός πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά και να δώσουν δυναμική απάντηση στο έγκλημα που δρομολογείται από  τη κυβέρνηση και στηρίζεται από τη Δημοτική αρχή!
Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του, τους μαζικούς  φορείς, τα τοπικά συμβούλια της Αμανής και όλο το Χιώτικο λαό, να αντιδράσουν  άμεσα και να δώσουν βροντερό παρόν την ερχόμενη Τετάρτη 22/1/25 στις 19:00 στο Δημοτικό συμβούλιο!

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου
    Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας
                
Νικήτας Παναγιώτης                                  Παμπουρτζή Ξένια

Latest..

Υποταγή στη βία: Οι ακροδεξιοί επέβαλαν τελικά στην Εθνική Πινακοθήκη την απομάκρυνση των έργων

ΛΕΣΒΟΣ: Η Εθνική Πινακοθήκη, κάτω από το βάρος απειλών και επιθέσεων, αναγκάστηκε να αποσύρει τα κατεστραμμένα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία είχαν αφεθεί … [Read More...]