Κάλυμνος: ΠΩΛΕΙΤΑΙ το παραδοσιακό σκάφος αχταρμάς “Γεώργιος Τριπολίτης”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
ΠΩΛΕΙΤΑΙ το παραδοσιακό σκάφος τύπου αχταρμά «Γεώργιος Τριπολίτης» νηολογίου Καλύμνου Ν16
Το σκάφος ναυπηγήθηκε στην Κάλυμνο, στο καρνάγιο της οικογένειας Σαρούκου (γνωστοί ως Τριπολίτηδες) και είναι πιστό αντίγραφο αντίστοιχου σκάφους που είχε κατασκευαστεί το έτος 1938 και λειτουργούσε έως και το 1980.
Ένα σκάφος που  κατασκευάστηκε με πολύ μεράκι, στην εντέλεια ,είναι προσεγμένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια, ενώ μόλις βάλει μπροστά η μηχανή του, χαρακτηριστικός είναι ο ήχος της παλιάς μηχανής «Παπαθανάση» που έχει τοποθετηθεί θυμίζοντας τα παλιά σφουγγαράδικα.
Καθελκύστηκε τον Αύγουστο 2015 και από τότε είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Καλύμνου.
Ένα κόσμημα που αντιπροσωπεύει την ιστορία και παράδοση του νησιού και των σφουγγαράδων και φέρνει αναμνήσεις σε όλους όσους ασχολήθηκαν άμεσα ή έμμεσα με τη βιομηχανία σφουγγαριών. Αποτελεί ιστορικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σύμβολο της σφουγγαροδουλειάς. Μ΄ αυτού του τύπου σκάφη (ΑΧΤΑΡΜΑ), οι  Καλύμνιοι ,καθώς και από άλλα νησιά σφουγγαράδες, όργωσαν την Μεσόγειο και έγγραψαν μοναδικές σελίδες στα παράλια της Αφρικής , στην Μπαρμπαριά, την Τούνεζη ,την  Μαντρούχα  τα Ασπρονήσια και όχι μόνο.
Το εν λόγω σκάφος είναι λειτουργικό και βρίσκεται σε αρίστη κατάσταση, ενώ αποτελεί ένα στολίδι και αξιοθέατο για τους επισκέπτες θυμίζοντας τα παλιά σφουγγαράδικα σκάφη.
Ευκολίες πληρωμής
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλέφωνο 6946217098- Νικόλαος Σαρούκος
Προηγούμενο άρθροΝέα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο (θα περιλαμβάνει 45 ακατοίκητες νησίδες από Μήλο μέχρι Νίσυρο) και Ιόνιο

Latest..