Κάλυμνος: Υλικές ζημιές από πυρκαγιά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

ΚΩΣ:

Σημαντικές ζημιές εσωτερικά και εξωτερικά προκλήθηκαν από πυρκαγιά ,στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ,που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι από τα υψηλότερα σημεία της Καλύμνου, με τη μαγευτική θέα, που έχει μπροστά του όλο το νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η φωτιά εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό και χωρίς να είναι γνωστή η αιτία. Χθες 25 Δεκεμβρίου 2023, επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή,είδαν τις ζημιές που υπήρχαν και ενημέρωσαν τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό που έχει επιληφθεί του θέματος.

Η πρώτη εκτίμηση,χωρίς να είναι επίσημη, η πυρκαγιά να έχει εκδηλωθεί από πτώση κεραυνού , τις προηγούμενες ημέρες που στην περιοχή επικρατούσαν καταιγίδες.
Από το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω θα πραγματοποιηθεί αυτοψία για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς και για να καταγραφούν οι ζημιές.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr

πηγή: https://kalymnos-news.gr

Latest..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

ΧΙΟΣ : Σοβαρές καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας στον Δήμο Χίου έχουν ανακύψει πρόσφατα, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γιώργος Κλιαμενάκης, με άρθρο … [Read More...]

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 19:00,«Η άγνωστη γεωπολιτική της Ελληνικής Επανάστασης», στο “Μαρούλα” .

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]