Καρδάμυλα : Εργαστήρι κατασκευής υφάσματος από υγρή τσόχα

ΧΙΟΣ :

Εργαστήριο πρακτικού πειραματισμού διοργανώνει στα Καρδάμυλα της Χίου, ο Γυναικείος Σύνδεσμος “Φίλοι Χιώτικου Χωριού” σε συνεργασία με την Julie Loi κάτοικο Λέσβου.
Πρόκειται για ένα εργαστήριο που αφορά την κατασκευή υφάσματος με την τεχνική της υγρής τσόχας (wet felting- υγρή συμπίληση), που χρονολογείται από την νεολιθική εποχή και εξακολουθεί μέχρι σήμερα σε όλο τον πλανήτη, αφού το τοπικό μαλλί είναι ένα πολύτιμο υλικό που βρίσκεται εύκολα και δωρεάν.
Το σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, στα Καρδάμυλα Χίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ. και οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή στο τηλ. 6945319737, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.
«Πέρα από την δημιουργική διαδικασία, τη συλλογική δημιουργία, τη χαρά να δημιουργήσουμε ύφασμα, ένδυμα με φυσικό υλικό κόντρα στην κατανάλωση ενδυμάτων με βάση το πετρέλαιο, το εργαστήρι υγρής τσόχας προσφέρει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το πρωτογενές υλικό το μαλλί, το σύμβολο αγνότητας και φροντίδας. Η ιδιότητα του για θερμορύθμιση και προστασία είναι ότι καλύτερο σε καιρούς περιβαλλοντικής μόλυνσης και αδιεξόδων… Επίσης το να δημιουργούμε μαζί προσφέρει και ενισχύει την ικανοποίηση της δημιουργίας και αν η ικανοποίηση μπορεί να λειτουργήσει ως αντίσταση, τα wet-felting είναι μια δεξιότητα προς την αυτονομία και τον αυτοπροσδιορισμό», σημειώνεται στο κάλεσμα του Συνδέσμου Φίλοι Χιώτικου Χωριού.

Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθεί μαλλί τοπικής προέλευσης και οι οδηγίες για τη συμμετοχή είναι πως πρέπει να είναι με ρούχα εργασίας (που να μην λερώνονται από πράσινο σαπούνι), να έχουν ένα μπουκάλι ψεκασμού και ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα 40Χ40 εκ.
Το εργαστήρι θα γίνει με τη βοήθεια της Julie Loi, της πολύγλωσσης ποιήτριας και ζωγράφο που όπως σημειώνεται στο σύντομο βιογραφικό της «μεταπήδησε από performer και μουσικός σε πρεσβευτή μαλλιού διαχέοντας το λόγο και την τέχνη του wet-felt ως ανθρώπινο αγκυροβόλιο, πολιτιστική πρακτική και περιβαλλοντική λύση».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Αποτελέσματα εκλογών και ψήφοι των παρατάξεων στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου | Σε Κω και Κάλυμνο 1η η παράταξη του Ι. Γρύλλη στη Ρόδο του Γ. Σάββενα

ΚΩΣ: Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και … [Read More...]

Δώστε έμφαση στην άνεση!

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Καλά νέα! Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Καιρίδης δίνει λύση στο θέμα της στέγης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

ΛΕΣΒΟΣ: Μια ευχάριστη είδηση προέκυψε από την τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, για την αποκατάσταση του Αναγνωστηρίου. Σε … [Read More...]