Κασσελάκης: Τα είχα με γυναίκα αλλά…

ΛΕΣΒΟΣ:

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται  ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, τα μέσα ενημέρωσης, έχουν ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τον σύντροφο του κ. Κασσελάκη, τον Τάιλερ, με τον οποίοι είναι πολύ αγαπημένοι και ζουν μαζί.Ωστόσο όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του προ ημερών, ο Στέφανος δεν ήταν πάντοτε gay. Για την ακρίβεια, όπως ο ίδιος λέει, δεν είχε αποδεχθεί τον εαυτό μου.
Μάλιστα, για πέντε χρόνια ο Στέφανος διατηρούσε δεσμό με μία κοπέλα.
Εν τέλει, ο Στέφανος βρήκε την δύναμη να κάνει το δικό του coming out, να αποδεχθεί και να νιώσει περήφανος για τις επιλογές του.
Αναλυτικά  απόσπασμα από την  συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο περιοδικό Antivirus:
Θέλω να τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Αθήνα, σωστά;
Ναι. Η καταγωγή μου είναι από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Μέχρι τα 14 μου, καθώς εξαιτίας του «παραδικαστικού κυκλώματος» οι γονείς μου έχασαν ό,τι με κόπο είχαν φτιάξει και εγώ αναγκάστηκα να φύγω για την Αμερική.
Φύγατε οικογενειακώς;
Πρώτα έφυγε ο αδερφός μου, ο οποίος κατάφερε και σπούδασε στο ΜΙΤ. Μετά έφυγα κι εγώ με υποτροφία για το Phillips Academy – Andover, ένα από τα πιο παλιά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αμερική. Πήγα εκεί ως οικότροφος.
Ήταν εύκολη για εσένα όλη αυτή η μετάβαση; Γιατί φαντάζομαι είναι πολύ διαφορετικό να ζεις ως έφηβος στην Αμερική, από ότι στην Ελλάδα.
Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι, λέγεται «culture shock», δηλαδή το σοκ που βιώνει κάποιος όταν πηγαίνει να ζήσει σε μία άλλη χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Ωστόσο, εγώ δεν το βίωσα τόσο, επειδή είχα ήδη επισκεφτεί την Αμερική κάποιες φορές για να δω τον αδελφό μου. Πιο πολύ προβληματιζόμουν όταν επέστρεφα στην Ελλάδα, για το πώς γίνονται τα πράγματα εδώ. Ίσως και λόγω του σεξουαλικού μου προσανατολισμού υποσυνείδητα ήθελα να είμαι σε μια πιο μεγάλη κοινωνία.
Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι σε σχέση με την σεξουαλική σου ταυτότητα; 
Ως γκέι άνδρας.
Πότε άρχισες να το αντιλαμβάνεσαι αυτό; 
Μάλλον όταν ήμουν 15-16 χρόνων, αλλά ακόμη και τότε ίσως να μην το είχα αντιληφθεί εντελώς. Αν έχω ένα παράπονο από τον εαυτό μου, είναι ότι αν και πήγα στο πιο ανοιχτόμυαλο λύκειο της Αμερικής δεν αξιοποίησα την ευκαιρία όσo έπρεπε. Επειδή όμως είχα περάσει αυτά που είχα περάσει ως έφηβος στην Ελλάδα και είχα βιώσει όλες τις δυσκολίες που περνούσε η οικογένειά μου για να σταθεί στα πόδια της, είχα θάψει πολύ βαθιά το ζήτημα της σεξουαλικότητάς μου. Προσπαθούσα τόσο να βρω τα πατήματά μου, να βοηθήσω την οικογένεια μου και να ανακάμψουμε, που το είχα βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
Θυμάσαι σε ποιο άτομο έκανες το πρώτο σου coming out;
Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Στην Αμερική όταν είσαι 31 και κάνεις coming out, σου λένε “Oh my god, that. late” (Ω Θεέ μου, είναι αργά).
Αυτό πότε ήταν;
Πριν 4 χρόνια.
Τότε ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκες ασφαλής να μιλήσεις σε κάποιον; 
Ναι, ήταν η πρώτη φορά για μένα. Όπως σου είπα, το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.
Κανείς μέχρι τότε δεν ήξερε για εσένα; 
Όχι. Ίσως μόνον ένας φίλος μου από το γυμνάσιο με τον οποίο είχαμε μεγαλώσει μαζί.
Και τι έγινε μετά;
Γνώρισα τον Tyler. Να σου πω επίσης, πώς αυτό που 16 χρόνια με βασάνιζε από την Ελλάδα, είχε ήδη καταλαγιάσει. Είχα καταφέρει να πετύχω αυτή τη σταθερότητα που χάσαμε όταν φύγαμε από τη χώρα. Μπορούσα πλέον να ανασάνω και να ασχοληθώ με τον εαυτό μου. Εκείνη την περίοδο έτυχε να συναντήσω τον Tyler. Έπεφτα επάνω του σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη. Στο γυμναστήριο, στα Starbucks, στον δρόμο, κλπ. Μετά από κάποια φάση που αρχίζεις να βλέπεις ένα άτομο τόσες φορές, το χαιρετάς. Κάποια στιγμή έτυχε να περπατάμε μαζί φεύγοντας από το γυμναστήριο. Εγώ δεν ήξερα τι να πω και αποφάσισα να βάλω τα ακουστικά μου. Τότε εκείνος με άγγιξε και με ρώτησε αν μένω στη γειτονιά. Και έτσι αρχίσαμε να μιλάμε.
Ήσουν ανοιχτός με τη σεξουαλικότητα σου όταν γνωριστήκατε; 
Όχι, καθόλου (γέλια). Είδα όμως έναν άνθρωπο διαμάντι από πλευράς καρδιάς και προσωπικότητας. Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. «Γιατί λες μόνο για την δικιά σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση» αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά.
Μετά από αυτό μπήκες στη διαδικασία να το μοιραστείς με τον κύκλο σου;
Ναι, ακόμα και πριν ξεκινήσουμε τη σχέση μας επίσημα ως ζευγάρι (πέρασαν δύο μήνες) τον σύστησα στους φίλους μου. Πήγε πολύ καλά.
Συνέβη το ίδιο και με την οικογένεια;
Θα έλεγα πως για τα ελληνικά δεδομένα πήγε εξαιρετικά. Για τα αμερικανικά όχι τόσο (γέλια). Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tyler, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει.
Είναι στα πλάνα; 
Θα το θέλαμε πολύ. Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό πουσχεδιάζουμε τώρα είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα.

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]