Καταγγελία: Χωρίς γιατρό το Ιατρείο Καρκιναγρίου

ΙΚΑΡΙΑ: 27/8/2023

Χωρίς γιατρό το Ιατρείο Καρκιναγρίου
Από τις 23 Αυγούστου το Καρκινάγρι έχει μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό. Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, αφού αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο όταν λήγει η θητεία του αγροτικού γιατρού: το Καρκινάγρι να μένει ακάλυπτο για μέρες μέχρι να έρθει ο νέος γιατρός. Χρόνος που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είναι από έναν μήνα μέχρι 3 μήνες. Έτσι οι κάτοικοι του Καρκιναγρίου αναγκαζόμαστε να επισκεπτόμαστε είτε την μια και μοναδική γιατρό στις Ράχες που έχει μείνει για να ¨εξυπηρετεί¨ μια περιοχή με περίπου 2.500 κατοίκους και χιλιάδες παραθεριστές, είτε το υποστελεχωμένο ΚΥ Ευδήλου, είτε το νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο. Δομές υγείας που απέχουν από το Καρκινάγρι από 35χλμ έως 80χλμ.
Για άλλη μια φορά καταγγέλουμε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγούμενων, που αντί να προχωρήσουν σε πλήρη στελέχωση των ιατρείων του νησιού, του Κ.Υ και του νοσοκομείου, με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό για να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού στο ακριτικό νησί μας σφυρίζουν αδιάφορα παρά τις χρόνιες κραυγές αγωνίας του ντόπιου πληθυσμού μέσα από τους μαζικούς φορείς του.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι αυτό το κράτος που ζούμε είναι ανίκανο να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας στοιχίζουν σε ζωές, χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία στους κατοίκους του χωριού μας.
Απαιτούμε να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς και εξοπλισμό σε όλες τις ιατρικές δομές της Ικαρίας μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Ειδικά για το Καρκινάγρι λόγω και της μεγάλης απόστασης από το νοσοκομείο και το Κ.Υ. να τοποθετηθεί μόνιμος ιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό και να σταθμεύει ασθενοφόρο, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Κ.O.B Καρκιναγρίου του ΚΚΕ

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]