Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Χριστού της Ιερουσαλήμ για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα – 12 Ιουνίου 2024
Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα, γνωστή και ως “Τετάρτη της Πεντηκοστής”, εορτάζεται την 39η ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα, κάθε Τετάρτη δηλαδή της έκτης εβδομάδας μετά την Ανάσταση.
Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εορταστικού κύκλου του Πάσχα, που διαρκεί συνολικά 50 ημέρες.
Με την Απόδοση, τιμούμε και ανανεώνουμε την πνευματική μας χαρά για την Ανάσταση του Χριστού. Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας το μήνυμα της αιώνιας ζωής και ελπίδας που φέρνει η νίκη του Χριστού επί του θανάτου.
Εκκλησιαστικά, η Απόδοση εορτάζεται με Θεία Λειτουργία και ειδικό εορτολόγιο.
Συνοψίζοντας, η Απόδοση της εορτής του Πάσχα αποτελεί:
Ολοκλήρωση του εορταστικού κύκλου του Πάσχα
Ανανεωμένη χαρά για την Ανάσταση
Υπενθύμιση του μηνύματος της αιώνιας ζωής
Ειδική Θεία Λειτουργία και εορτολόγιο
Λαογραφικές παραδόσεις και πανηγύρια
Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 21:30 μ.μ.,παραμονή της απόδοσης του Πάσχα τελέστηκε Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Χριστού της Ιερουσαλήμ (στα Πηγάδια) στην Κάλυμνο χοροστατούντος του Μητροπολίτου κκ Παϊσίου.
Δείτε φωτογραφίες και το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς
11-6-2024 Η Λειτουργία Απόδοσης του Πάσχα
Watch this video on YouTube
.tdi_23.td-a-rec{transform:translateZ(0);text-align:center}.tdi_23 .td-element-style{z-index:-1}.tdi_23.td-a-rec-img{text-align:left}.tdi_23.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}@media (max-width:767px){.tdi_23.td-a-rec-img{text-align:center}}

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]