ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο Γ. ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ

ΧΙΟΣ :
Ο Γ. Κλιαμενάλης, που έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό για 2,5 έτη, με μια δήλωσή του κατακεραυνώνει τον Στέφανο Κασσελάκη για το ζήτημα της δικής του θητείας. Αναλυτικά η δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθιά μου απογοήτευση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπηρεσία του στον ελληνικό στρατό ως πατριωτικό καθήκον. Ενώ η υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναμφίβολα σημαντική και σεβαστή για πολλούς Έλληνες, η επιλογή να την προσεγγίσει ως ένα μέσο πολιτικής κεφαλαιοποίησης είναι ατυχής και προκλητική.

Η δήλωση αυτή υπονοεί μια επικίνδυνη σύγχυση μεταξύ προσωπικής προβολής και πραγματικής πατριωτικής αφοσίωσης. Είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιζόμαστε και να υπηρετούμε τη χώρα μας με ακεραιότητα και αφοσίωση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τη συνείδηση της αληθινής σημασίας της υπηρεσίας και όχι ως ένα εργαλείο για πολιτική προβολή ή κέρδος.

Καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη να αναλογιστεί σοβαρά το βάρος των λέξεων του και τις επιπτώσεις που αυτές μπορεί να έχουν στην αντίληψη της κοινωνίας για τον ρόλο και την αξία της στρατιωτικής υπηρεσίας. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις ως ένα θέμα βαθιάς προσωπικής και εθνικής σημασίας, μακριά από την πολιτική εκμετάλλευση και τις πολιτικές διαμάχες.

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό για λίγες μέρες αμέσως μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να το παρουσιάσει ως πατριωτικό καθήκον, αν και ίσως προορίζεται να ενισχύσει την εικόνα του ως προσωπικότητας αφοσιωμένης στα εθνικά ιδεώδη, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την αληθινή φύση της πολιτικής δέσμευσης και την ουσία της πατριωτικής αφοσίωσης.

Πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ της πραγματικής προσφοράς στην πατρίδα και της επιφανειακής εκμετάλλευσης πατριωτικών συμβόλων για πολιτικό όφελος. Η αξία και η σημασία της στρατιωτικής υπηρεσίας δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής κεφαλαιοποίησης ή να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την ενίσχυση προσωπικών ή κομματικών ατζεντών.

Άραγε αν δε γινόταν προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό, έστω και αυτές τις λίγες μέρες; »

Latest..

Το παραδοσιακό πανηγύρι στον αυλόγυρο του ΙΝ Αγίου Νικολάου Πόθιας, μετά τον εσπερινό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις επιχορήγησης Πολιτιστικών – Αθλητικών Συλλόγων & Σωματείων

ΣΑΜΟΣ: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή χρηματικής επιχορήγησης πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και σωματείων για δράσεις – … [Read More...]